PUMPKIN PIE- low sugar + vegan


Rada skúšam nové veci a rovnako to je aj v pečení a varení. Nie som síce vegan, ale baví ma piecť aj z iných surovín a nahradiť tie bežné niečím (pre mňa) novým. Ak mám povedať pravdu, zo začiatku som sa celkom bála ako mi to bude chutiť. No hneď po prvom súste som sa svojmu strachu začala čudovať. Ani nie je poznať, že tento skvelý koláč pozostáva z vegánskych surovín. Chutí podobne ako ten klasický. Dokonca, keď som ho dala ochutnať bratovi čo o vegánstve nechce ani počuť nevravela som mu, že je tento krásavec vegan a dosť si ho pochvaľoval, čo ma veľmi teší.
A čo je na tom všetkom najlepšie je, že pozostáva len z piatich surovín a jednou z nich je lahodná tekvica, bez ktorej si jeseň neviem predstaviť!
Tiež radi skúšate neskúsené alebo radšej ostávate pri tradičných receptoch?


POTREBUJEME:
korpus
250 g špaldovej alebo mandľovej múky
2 PL vody
2 PL javorového sirupu 

tekvicový krém
200 g tekvicového pyré (použila som domáce vyrobené z tekvice Hokkaido)
4 PL javorového sirrupu
1 ĆL škorice


POSTUP:
korpus
Múky si premiešame s vodou a javorovým sirupom tak, aby vytvorené cesto vyzeralo ako nadrobené ale pritom, po jeho stlačení rukou, ostalo v pevnom skupenstve a dalo natlačiť do pripravenej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Nezabudnite pritlačiť cesto aj na okraje formy, aby mal koláč krajší tvar a aby sa krém pri vyberaní nerozpadol.

tekvicový krém
V mixéri si vymixujeme všetky suroviny určené pre krém, Hotový krém prelejeme na pripravený korpus a pečieme pri 180°C 30 minút.


Dúfam, že vám bude chutiť aj taký netradičný. <3


4 komentáre

  1. Ten koláč vyzerá naozaj chutne a je skvelé, že je len z piatich surovín. Ešte som tekvicu v sladkej verzii neochutnala, no chcela by som :)

    Wear the Confidence

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to opravdu jednoduše! Pumpkin pie jsem vždy chtěla vyzkoušet, nedokážu si představit, jak chutná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. K tekviciam mám od mala veľmi veľký rešpekt, všetky recepty obsahujúce tekvice, ktoré som v poslednej dobe ochutnala, mi chutili - takže určite dám tomuto receptu šancu! Najmä aj preto, že je vegan - aj ja sa snažím zakomponovať do môjho jedálnička viac zdravých receptov 💕
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.