SELFLOVE


Čo vlastne znamená mať rád sám seba? Jednoduchá otázka, na ktorú by vedel odpovedať každý. No vieme si to aj tak zobrať? Vieme takto žiť? Vieme ju precítiť?
Veľa z nás bohužiaľ nie. Je na tom všetkom niečo, čo nedokážeme pochopiť. 
Stále na sebe vidíme len to zlé. Nie sme spokojní s ničím čo robíme a už vonkoncom nie s tým, ako vyzeráme. Vymýšľame na sebe chyby, ktoré vidíme len my a nikto iný. 
príliš tučná, príliš chudá, malé prsia, príliš kučeravá, veľký nos, príliš zamyslená, príliš vysoká alebo nízka...a mnoho ďalších iných vecí a vlastností.


Je mnoho chýb, ktoré by sme na sebe dokázali nájsť. No nachádzame aj to dobré? Vieme pochváliť seba samého za čokoľvek? Či už za skutok, výzor, výkon... Vie to lem veľmi málo ľudí. Len málokto dokáže prijať to akí sú. Ak práve ty, čo toto teraz čítaš, patríš medzi nich, tak ti závidím!

Všetko je len o porovnávaní! Práve na sociálnych sieťach toho vidíme mnoho. Samé fotografie dokonalo nalíčených krásnych dievčat s plnými perami, dokonalou symetriou tváre a veľkými očami, ktoré sú viac než len obdarené. Kto by z toho prosím pekne nemal komplexy?  Radšej sa zahrabať hlboko do perín a už nikdy nevytiahnuť päty z domu.

Nikto sa tomu nevyhne. A presne preto som sa v minulosti nenávidela. Za to, ako vyzerám, ako sa správam... Od ostatných som nepočúvala nič iné, len kritiku a stupídne narážky na môj výzor, postavu a už s diaľky som počula výsmech.
Samozrejme, že to človeka zabolí. Potom už nemáte chuť na nič.
Až časom mi nad hlavou blikla žiarovka. Prečo by som sa mala zaoberať tým, čo si o mne myslia druhí? Prečo by som kvôli nim nemohla robiť to, čo ma baví? 
Je predsa moje rozhodnutie čo si oblečiem, čo poviem a dokonca aj to, čo sem napíšem a že vôbec blogujem! 

Teraz sa na to pozri. Koľko kritiky si už na seba počul/a a koľkokrát si sa porovnával/a s ostatnými? Dokonca aj s tými, čo vôbec nepoznáš. Je to len na tebe! Je to TVOJ život!
SI TO TY! A práve TY si ten originál! TY si jedinečná osoba s vlastným názorom a myšlienkami! Ty si autorom svojho príbehu!

Pozri sa na seba do zrkadla. Nikto nie je ako ty! Si KRÁSNA a preto sa maj rada! Začni svoje "nevýhody" brať ako tvoje prednosti! 
Ak nebudeš mať rada samú seba, tak nebudeš mať rada ani ostatných.

SEBALÁSKA totiž znamená uvedomiť si všetko, čo k nám patrí!

7 komentárov

  1. Selflove a celkovo cesta k akceptovaniu a milovaniu samého seba je veľmi dlhá a nie práve najjednoduchšia, no i ja som sa po nej už vydala. Sú chvíle, kedy som spokojná sama so sebou, no i také, kedy mám chuť zahrabať sa do postele a radšej sa už nikdy neukázať svetu. Sociálne siete, najmä Instagram, kde počet Instamodeliek len vzrastá, sú hrozné, pretože nám pred oči neustále predhadzujú, ako by sme mali vyzerať, respektíve ako by sme si mali MYSLIEŤ, že máme vyzerať, no realita je úplne iná a dokonca ani tie dievčatá v skutočnosti nevyzerajú tak ako na fotke.
    Veľmi inšpiratívny článok ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page // GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úplně s tebou souhlasím! Dříve jsem také právě kvůli sociálním sítím měla různé komplexy a myslela si o sobě, že jsem hnusná, mám malý prsa a prostě že nejsem tak dokonalá. Taky kdo by tomu nevěřil, když vás o tom také neustále přesvědčuje vaše nejlepší kamarádka. Jasně říkala, že to myslí ze srandy, ale já jsem se u toho teda zrovna nebavila. Ale teď už do sebe nenechám jen tak kopat od ostatních, neustále se učím, jak se mít ráda. Sama o sobě dokážu říct, že jsem krásná, ale když do mě někdo začne rejt a nebo mi dá nějaký podnět k tomu, abych začala uvažovat o opaku, opravdu si zase začnu myslet, že za nic nestojím a vše jde zase do kopru. Vždycky člověka dokáže někdo nebo něco překvapit, občas mě slova nebo činy ostatních velmi překvapují. Ať už v dobrém či špatném slova smyslu. Někdy si připadám, že už nemůžu věřit nikomu, ale hlavní je věřit sama sobě! A to se taky pořád učím :) snad se to ale jednou naučím. Přeju ti hezký den!
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Souhlas :) jsem moc ráda, že jsem narazila na tvůj blog:)

    Sarushef blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherný článek, jsem ráda když čas od času narazím na nějaký, který doopravdy něco předává. Já tedy můžu (teď už s úsměvem) říct, že se řadím mezi ty, kteří se mají rádi, cení si sami sebe a umí se uznat. Samozřejmě jsem taky super sebekritická - ale jde spíš o mě schopnosti, to že se snažím hnát za svými sny - ne o vzhled nebo povahu. A upřímně už ani nechápu, jak někdo může závidět těm holkám na instagramu (kdysi jsem jim možná taky záviděla, nevím) - vždyť je to absolutně nereálné, často až komické. Dokud jsem si sama nezkoušela upravovat pár svých fotek, ani mi nedocvaklo, jak moc filtry/makeup/světlo dělá. Ale myslím si, že tohle můžeš slyšet 100x ale v závěru je to jenom na tobě, jak se k sobě samé postavíš.
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  5. naozaj krásny inšpiratívny článok s múdrymi slovkami :) vo veľkom súhlasím, že porovnávanie sa s druhými skutočne zabíja iskru spokojného života... :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S láskou sama k sobě má podle mého názoru někdy problém každá žena a hlavně dívka, proto děkuji za všechny za tento článek, protože věřím, že dokáže alespoň někoho povzbudit k tomu, aby se rád měl, protože je to velice důležité. Rozhodně si myslím, že nemusí hned následovat tytoa jim podobné zákroky pro to, aby se člověk přijal, na druhou stranu, pokud to někomu opravdu pomůže, ať jde do toho a třeba pak konečně začne mít rád nejen svoje tělo, ale hlavně duši :)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.