NIEDZICA CASTLE / POLAND


Posledné tri týždne chodíme s rodinou každý víkend na jednodňové výlety, či už po Slovensku alebo v zahraničí. Prvýkrát to bol výlet na prekrásny hrad Stará Ľubovňa, z ktorého bohužiaľ nemám kvalitné fotografie z fotoaparátu, keďže som ho pripravený zabudla doma. No tentoraz sme sa vybrali na nádherný romantický Zámok Niedzica u našich susedov v Poľsku. (bolo to pred týždňom, čiže článok z posledného výletu na Betliar môžete očakávať už čoskoro)
btw. dole na vás čaká video!



Tento stredoveký Zámok sa nachádza v krásnom prostredí na brehu nádrže Czorsztyńskie. Hneď ako sme vošli na toto úžasné miesto, ostala som stáť na mieste úplne očarená. (pre zamilované páriky dokonalý ideál) Občerstvenie rôzneho druhu nás vítalo z každej strany. Od slaných rožtekov cez sladkú zmrzlinu či dokonca plnené wafle! 

Hrad sa skladá z troch častí rôznych storočí no sprístupnené sú komnaty horného a stredného hradu. Popravde, to je jediná vec, čo ma naozaj sklamala. Možno to bude tým, že som očakávala niečo viac. V mojich predstavách to bol honosný a zachovalý hrad, ktorému nič nechýba. Avšak prehliadka trvala len necelých 40 minút a to sme aj tak obdivovali len tie najkrajšie výhľady na priehradu. 

Aj keď ma to mierne zarazilo, svoju dobrú náladu som si nenechala len tak pokaziť. Hneď za hradom sa totiž nachádza výstava tých najstarších kočov z čias 15. storočia a taktiež aj lodný prístav, ktorý umožňuje aj plavbu po tejto vodnej priehrade. Počula som, že trošku ďalej od hradu môžete nájsť aj nádhernú pláž. Nie že kamienky a tak... ale ozajstnú pláž, ktorú sa nám nepodarilo nájsť, čo bola riadna škoda. 

No aj napriek nášmu sklamaniu a nepodarenému počasiu to bol skvelý výlet. 
Zámok Niedzica Vám naozaj vrelo odporúčam na váš zoznam nových a nepoznaných miest.

8 komentárov

  1. Vypadá opravdu nádherně! Také ráda chodím na jednodenní výlety ať už s celou rodinou nebo jen s přítelem :) Jinak mas moc krásné šaty!

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky! Tie šaty sú dokonalé! Veľmi sa ti hodí tá farba
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tam je to teda nádherné! Taky teď jezdíme vy jednodenní výlety, je to super :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to tam naozaj rozprávkovo. Ten výhľad na nádrž sa mi páči asi najviac, hlavne preto, že to vyzerá tak trocha ako more, haha :D

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš, keď už nemám možnosť ísť k moru, tak si to aspoň takto kompenzujem :D

      Odstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.