Vegánske hody 2019 a pohodlný outfit


Aj keď sa prvý ročník Vegánskych hodov v Prešove už konal (presnejšie 25.5.2019) prichádzam sem s tak trošku oneskoreným článkom. (čo už... som rada, že som sa k tomu vôbec dokopala)

Hneď ako som spozorovala túto udalosť na Facebooku, ani minútu som neváhala a klikla na ikonku zúčastniť sa! Naozaj prišli Vegánske hody do Prešova? Pre istotu som si to ešte niekoľkokrát overovala a keď sa mi to naozaj potvrdilo, bola som šťastím celá bez seba.


Na mojich prvých Vegánskych hodoch som sa zúčastnila pred rokom v Košiciach a nemohla som sa vynadívať. Presvedčila som k tomu aj môjho Filipa a s veľkým prekvapením sledovala jeho pozitívne reakcie a to hlavne pri ochutnávkach vegánskych jedál (jeho obľúbený burger) a šťavnatých koláčov.



Tohto roku tomu nebolo inak. Stánky ponúkali na výber množstvo druhov jedál a celá Hlavná ulica sa behom pár hodín rozvoniala až niekde do Košíc.

Ako prvé nás naše kroky viedli k stánku BODKA DONUT POINT kde by som bola schopná stráviť celé hodiny. Toľko nádherných Donutov na jednom mieste sa len tak nevidí. A najhoršie to bolo s výberom, pretože všetky vyzerali úplne dokonale. Stačí sa pozrieť na ich Instagram a hneď sa vám budú zbiehať slinky...
Nakoniec som sa predsa len rozhodla a vybrala si ovocný, ktorého názov si bohužiaľ nepamätám, a Filipov výber padol na klasický čokoládový s oreo.



Ďalšia zastávka bola pri stánku Vegana, kde som nemohla odolať vegánskym "bryndzovým haluškám" a Filip ako inak svojmu milovanému burgru. Obe tieto jedlá chutili vynikajúco. Musím sa priznať, že som veľký milovník bryndze (zodpovedá tomu aj moje priezvisko) a rozoznám, kedy je bryndza naozaj kvalitná. Tieto vegánske bryndzové halušky chutili naozaj ako bryndzové halušky! A to si nerobím žarty!


Samozrejme, nemuseli ste tu nájsť samé stánky s jedlom, ale aj stánky s bio a vegánskou kozmetikou, pomôckami do domácnosti a taktiež so zero waste možnosťami pre lepší bezodpadový život.
Taktiež ma veľmi zaujal aj stánok s virtuálnou realitou, kde ste si mohli nasadiť okuliare pre virtuálnu realitu a sledovať proces "prípravy" zvierat na náš tanier. Stánok síce zaujal, ale nikdy by som nenabrala odvahu vidieť ukrutné a neľudské muky očami zvierat...


Každopádne sa Vám ešte musím pochváliť týmto najviac pohodlným hodovým outfitom, ktorý som si pre túto udalosť zvolila. Chcela som niečo pohodlné v čom vydržím celý deň a zároveň aj niečo šik a trendy. Preto som vytiahla túto mierne skladanú sukňu a k nej doladila veci trošku športovejšie. Čo na to hovoríte? Je to Váš štýl alebo skôr zastávate klasiku?



12 komentárov

  1. Na podobné akci jsem ještě nikdy nebyla, ale už ji mám dávno na wish listu, takže jen čekám, kdy bude čas a nějaká zajímavá akce třeba v Praze na náplavce. :)
    Ty donuty vypadají skvěle! Hned bych si dala ten tvůj ovocný, protože si ani nepamatuju, když jsem donut měla naposled. Halušky moc nemusím, protože mě vždycky neskutečně zaplácnou, ale ten burger, to by šlo! <3
    Outfit vypadá skvěle!

    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to len dúfam, že sa ti podobnú akciu podarí s radosťou z wishlistu odškrtnúť <3 Ja som mala naposledy donut pred rokom a teraz by som ich papala jedna radosť <3
      Ďakujem Ti za komentár <3

      Odstrániť
  2. Teeda, ty fotky jsou krásné! A donuty vypadají skvěle, hned bych jela. Na podobné akci jsem ještě nebyla, ale já tak dlouho plánuju na podobnou jít (a dalších milion :D), že doufám, aby se mi povedla alespoň jedna.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já teda vegan nejsem a nikdy nebudu, ale hrozně ráda poznávám to, jakým způsobem vegani žijou, a jak bych mohla já omezit konzumaci masa a podobných produktů :) Takže taky čekám, až něco podobného najdu (a stihnu) :D v Česku :) A outfit je fajn, miluju tu sukni <3

    Paulina, the moon child

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja nie som vegan, ale milujem spoznávať a ochutnávať nové veci. Veľmi ma tento životný štýl zaujíma, ale neviem či by som si na takúto cestu trúfla :)

      Odstrániť
  4. Úplne peckové fotky a jedlo vyzerá úžasne. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jooj chýbajú mi vegánske hody! fotky sú úžasné!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Človek prežije celý svoj život v Prešove a nič, no len čo vytiahne päty, tak aha. Vegánske hody. KDE BOLI, KEĎ SOM TAM BÝVALA?! Vtedy som mohla iba len snívať o takýchto nádherných farebných donutoch!
    Ale musím uznať, že ma veľmi veľmi teší, že aj do Prešova niečo také konečne zavítalo – a že ľudia majú možnosť vidieť, že vegánska strava nie je len mrkva a kapusta :D
    Parádny outfit – ako vždy, veľmi ti to pristane ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "CAN ONE MAKE A CHANGE?"

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.