Naberanie na váhe? Toto sú moje výsledky

Prečo si sa rozhodla naberať? Veď máš úplne skvelú postavu...
Takéto boli prvé reakcie a ohlasy, keď som svoj cieľ, pribrať určitú váhu, zverejnila na sociálnych sieťach. Poviem vám, nebolo to vôbec jednoduché, tak ako som to pôvodne plánovala. Prechádzala som si ťažším obdobím, ktoré ma dostalo tam, kde som dnes a spravilo ma tak inak zmýšľajúcou osobou.
Prečo som sa ale rozhodla so všetkým začať?

Počas letných prázdnin som na svoje Instastories pridala krátke video o tom, ako sa riadime trendom štíhlosti a vypracovaných postáv, ktoré nám médiá vkladajú pred oči denno denne. Skoro všetci sme sa rozhodli túto falošnú ilúziu nasledovať a tak si vytvárať klamné predstavy o sebe samých. Odvšadiaľ na nás číha nebezpečné motto: AK NECVIČÍŠ NIE SI IN!


Myslím, že každému z nás sa na Instagrame, Facebooku alebo inej sieti už  zobrazil príspevok krásnej štíhlej žienky s vypracovaným bruškom a dokonalým zadočkom. Aká bola prvá myšlienka, ktorá vám napadla pri pohľade na túto "ikonu"? Počítam s tým, že väčšina z nás začala mať negatívne zmýšľanie a to hlavne na svoj vlastný vzhľad. Sme ľudia a hľadáme na sebe čo i len maličkú chybičku, ktorú niekto iný na nás vidí ako naše veľké plus. Závidíme iným to, čo iný závidia nám a tak sa dostávame do nekonečnej pekelnej slučky spätnej väzby.

No nevážime si to najdôležitejšie čo máme, pokým to nestratíme...
NAŠE ZDRAVIE!
Moja váha bola pre niekoho možno ideálnou, avšak pre mňa znamenala nebezpečnú hranicu. S číslom 48 som donedávna bola spokojná. Bolo to lepšie než mojich 43 kíl počas tých najhorších dní. No jeden problém pretrvával naďalej. Nebudem tu chodiť okolo horúcej kaše a poviem vám na rovinu, že strata menštruácie nie je žiadna sranda.
A to je jeden z hlavných dôvodov prečo som so všetkým začala!

September 2019 odštartoval mojím naberaním. Postavila som sa na váhu a nadobro sa rozlúčila s tak malým číslom. Môj cieľ bol jasný: DOSTAŇ SA NA SVOJU VÁHU, S KTOROU SI ZAČÍNALA!
Tak jednoduché...

To však neznamenalo celé dni sa prejedať tučnými jedlami. Za prvé by to zničilo moju psychiku a za druhé nechcela som nabrať len chýbajúci tuk, ale hlavne väčšiu svalovú hmotu. Preto som jedla ako predtým, čiže moje zlaté pravidlo 80/20, len vo väčších porciách.
A začalo to fungovať. Moja váha začala postupne stúpať a ja som sa cítila oveľa lepšie. Mala som viac energie, sily a hlavne pozitívnych myšlienok. Nevynechala som ani pravidelný pohyb, čím som si budovala moju vysnívanú svalovú hmotu.


Koncom septembra sme sa s kamarátkou a jej známymi vybrali na veľtrh kozmetiky Interbeauty do Prahy. Tam sa to však celé zvrtlo. Chcela som osláviť svoj nárast na váhe ako inak nejakým väčším a kalorickejším jedlom. Zašli sme do môjho obľúbeného McDonald's, kde som si prvýkrát dala veľký Big Mac. Cestou na hotel mi vôbec nebolo dobre a ani si nepamätám ako som sa tam dostala. A tak nasledovalo 8 hodinové vracanie na hotelovej izbe s horúčkami a závratmi.

Po príchode domov (svoju cestu radšej ani nebudem opisovať) som sa zo zvedavosti postavila na váhu a zhrozená pozerala na číslo 47. Moja snaha vyšla nazmar.
To ma však nezastavilo a ja som sa rozhodla začať odznova. No moja poškodená imunita mi to nedovoľovala. Do decembra sa mi horko-ťažko podarilo pribrať na váhu 51 kilogramov. Medzitým som bola chorá celý október a polovicu novembra. V nemocnici mi zistili rapídny úbytok potrebných imunitných látok, čo zapríčinilo moju únavu, slabosť a nechutenstvo...
Prípravky na podporu imunity sa stali mojimi najlepšími priateľmi a od decembra som fungovala ako pred nechceným incidentom.


Všetko sa našťastie obrátilo a ja som konečne spokojná.
Cez toto psychicky a fyzicky náročné obdobie sa mi podarilo dostať na moju pôvodnú váhu a to 54-56 kíl. Moja menštruácia sa mi dala do poriadku, z čoho sa teším snáď najviac. Som spokojnejšia, šťastnejšia a milujem svoje telo také, aké je. Silné a zdravé.

Nikdy ma nesklamalo a stále fungovalo so všetkých síl. A za to mu som nesmierne vďačná.
Preto mu prosím buďte vďační aj vy. Zaslúži si to.

zdroj- Pinterst

S láskou


6 komentárov

  1. gratulujem k tomu, ze sa ti podarilo zdravo pribrat :) ja by som celkom rada zdravo schudla aspon zo 5 kil, ale nejak na to cvicenie nemam energiu a asi ani dostatocne odhodlanie. myslela som si, ze ked zacnem pracovat a nebudem musiet stresovat nad predmetmi v skole, tak sa mi podari najst si nejaku rutinu v cviceni, ale zial to nezvladam, a to som zacala pracovat uz pred viac ako pol rokom. mozno je to zimou, tymi sivymi dnami, ze sa mi nic nechce, ale trochu sa obavam, ze ani na jar a v lete to nebudem davat. holt, pre mna je rovnako tazke zvyknut si na nieco nove ako zbavit sa starych zlozvykov.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jsem moc ráda, že v dnešní době holek s PPP, které se snad stalo módou nebo jinak si to vysvětlit neumím, se najdou i takové, které si uvědomí, že je potřeba mít určitou váhu na to, aby tělo mohlo fungovat normálně :) držím moc palce, aby sis zdravý pocit udržela a je super, že se ti vrátila menstruace, protože i když nás všechny občas štve, buďme za ní rády. :) Já vždycky měla opačný problém, jsem celkem vysoká a vždycky jsem měla spíš mohutnější postavu a větší zadek, což se projevovalo na čísle na váze, ze kterého jsem bývala špatná, ačkoliv se o moc nezměnilo, tak se necítím tlustá, spíše jsem zpevnila co se dalo (kromě břicha, tam pořád musím zapracovat) a i když pořád cítím nějaké nedostatky, jsem víceméně spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podle mě teď vypadáš naprosto úžasně a o moc šťastněji. Také se mi stalo, že jsem natolik zhubla (měla jsem tuším až skoro o 10 kg míň než teď) a kvůli tomu mi na několik měsíců vynechala menstruace, není to žádná legrace. Držím palce, ať se ti daří i nadále a cítíš se dobře ve svém těle :)

    One Loving Girl

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Och, veľmi ti držím palce, aby si došla do bodu v živote, keď budeš fyzicky i psychicky zdravá a maximálne spokojná so sebou ❤ Len tak ďalej, lebo ver, že si pre mnohých (vrátane mňa) veľkou inšpiráciou!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "SOLID DEODORANT BY PONIO"

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadáš teď krásně a spokojeně a to je nejdůležitější! :) Jsem ráda, že si upřednostnila své zdraví a teď tvé tělo funguje tak, jak má!

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc pěkný a odvážný článek, zvlášť v dnešní době. Já osobně už k sobě mám mnohem lepší vztah než dřív, snažím se mít svoje tělo ráda a být vděčná za to, že je zdravé a schopné i běžných věcí. Je to tedy hlavně od té doby, kdy jsem začala cvičit skoro každý den, což bylo asi minulý rok v květnu. Stále nevypadám jako modelka, ale zamilovala jsem si to a nemůžu bez toho být. Už to nedělám jen pro postavu, ale hlavně pro zdraví, sílu a jen pro sebe. Také se po něm cítím plná energie a šťastná.
    Jsem ráda, že jsi i přes všechny problémy vytrvala a jsi spokojená, je hezké tohle v dnešní době číst.

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.