Ako upravujem fotky na Instagram / Tajomstvo môjho Instagramu


Hneď ako som začínala s YouTube, prichádzalo mi množstvo správ s vašimi nápadmi na jednotlivé videá, za čo som nesmierne rada. Aj keď som si ešte predtým napísala poriadne dlhý zoznam, vaše tipy ho predsa len obohatili.
Ako prvé do zoznamu patrili lookbooky, vlogy (nad ktorými stále uvažujem), hauly a samozrejme nesmiem zabudnúť na video Ako upravujem fotky na Instagram, ktoré od vás bolo zároveň najpožadovanejšie video. 
Na jeho natáčanie som sa veľmi tešila a všetko si dopodrobna pripravila. Baví ma, keď spoločne s vami môžem zdielať niečo, čo vám pomôže alebo inšpiruje.
Avšak pri jeho editovaní nastali menšie problémy, ktoré ma celkom aj zarazili. Netuším ako sa to stalo, ale pri natáčaní obrazovky telefónu, mi v jednotlivých prípadoch všetko zamrzlo a posunulo dopredu či dozadu. Aj keď som sa to snažila opraviť a natočiť ešte raz, môj telefón mi stále trucoval a opakoval tú istú chybu len v iných častiach videa.


Preto som sa rozhodla napísať pre vás aj článok s podrobnými nastaveniami môjho aktuálneho presetu, aby ste v tom nemali chaos. Všetko potrebné vravím v samotnom videu, tak myslím, že vám už nemusím všetko obkecávať, avšak zopár hlavných informácií predsa len uvediem.




Aké aplikácie používam na úpravu?
Mojou najzákladnejšou a najpoužívanejšou aplikáciou na úpravu je ako inak Lightroom, ktorý využívam na dennom poriadku. Ostatné aplikácie mám len pre istotu, ak by niektoré fotky potrebovali hlbšiu úpravu. No používam ich minimálne. Ak by vás zaujímalo, ako tieto aplikácie fungujú, určite mi dajte vedieť dole do komentára.

Čo je to ten Lightroom?
Lightroom je aplikácia, ktorá slúži na úpravu svetla, expozície, kontrastu, farieb a jednotlivých detailov. (pozri video) Môžete sa tu pohrať s vašou vlastnou úpravou. Ak ste s touto úpravou spokojní, stačí si ju len uložiť a môžete ju využívať stále, aby boli vaše príspevky v jednej tónine. Váš uložený výtvor sa inými slovami nazýva preset.

Čo je to preset?
Ako som už spomínala je to vami vytvorená úprava fotky. Lightroom má samozrejme peknú zbierku aj svojich vlastných minimalistických presetov. Ak sa vám ale nechce využiť vlastnú predstavivosť na vytvorenie vlastného presetu, môžete pokojne použiť ten môj, alebo si na YouTube nájsť množstvo iných tutoriálov, ktoré sú bezplatné a veľmi pekné. Je už len na vás, čo si vyberiete.



Ako vyzerá mnou vytvorený preset?
Pre inšpiráciu, a hlavne kvôli tomu, že mi trucoval môj telefón, si môžete do detailov prezrieť ako vyzerá moja úprava Instagramových príspevkov.

Tak ja len dúfam, že sa vám tento článok a video páčili a k niečomu pre vás aj prispeli.
Ak máte akékoľvek nápady pre ďalšie tipy k úprave či videám na YouTube, určite mi o tom dajte vedieť.


1 komentár

  1. O Lightroomu mluví snad úplně každá blogerka :D já popravdě té aplikaci úplně nepropadla, celkově nejsem úplně fanouškem velké úpravy fotek a raději je nechávám tak, jak jsem je vyfotila :)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.