Sila ženy a Medzinárodný deň žien


Žena!
Štyri písmená, ktoré tvoria jedno jedinečné a významné slovo. Už odpradávna tvorí žena základný pilier celej našej spoločnosti. Milujúca, odvážna, láskavá, úspešná, kreatívna, vzdelaná, inšpiratívna, silná, krásna, odvážna... Existuje mnoho ďalších pozitívnych slov, ktoré opisujú toto dokonalé stvorenie. A nie je tomu len tak.
Každá z nás má v sebe všetky tieto vlastnosti. Nezáleží na tom ako vyzeráme, odkiaľ pochádzame, akej farby pleti sme, akú máme hmotnosť/výšku a dokonca nezáleží ani na našej terajšej finančnej situácii. 
SME ŽENY! A DOKÁŽEME ČOKOĽVEK!

Ak by ste mali vymenovať mená autorov akéhokoľvek svetového objavu či úspechu, aké mená by ste vyslovili? Boli by to prevažne mená mužov, ako napríklad Albert Einstein, Alexander Fleming, Nikola Tesla či Johannes Gutenberg? A čo ženy? Poznáte nejaké vôbec? A čo tak

  • Marie Curie-Sklodowska, ktorá vynašla rádioterapiu
  • Marion Donovan, ktorá odštartovala éru pampersiek
  • Josephine Cochrane a jej prvá umývačka riadu
  • Florence Parpartová, vďaka ktorej máme v domácnosti chladničky
  • Mary Andersonová, ktorá vynašla stierače
Rovnako aj v dnešnej dobe poznáme mnoho úspešných žien, ktoré si svoj úspech doslova vydreli a nikdy sa nevzdali. Či už to je Oprah Winfrey, Sarah Wood, J.K. Rowling, Tory Burch alebo Martha Stewart. Môžem spomenúť aj každú speváčku, herečku, influencerku...
Ale čo taká Matka, Učiteľka, Kuchárka, Záchranárka, Pilotka, Lekárka, Vojačka, Upratovačka, Študentka, Fotografka, Maliarka, Kaderníčka...

Nepísala som tieto všetky povolania veľkým písmenom len tak. Každá z nás si zaslúži pozornosť! Každá z nás je jedinečná a výnimočná! 
Aj keď máme iné sny, iné priority (niektorá chce byť skvelou Matkou, Lekárkou, Podnikateľkou, Pomocníčkou v ochrannom centre, Maliarkou alebo úspešnou Blogerkou a Influencerkou) dokážeme oveľa viac než si dokážeme predstaviť. 

Nech už je tvoj cieľ akýkoľvek, ZVLÁDNEŠ TO!
A to by ti mal pripomenúť práve tento významný dátum 8.3.- Medzinárodný deň žien!



8 komentárov

  1. Krásne si to napísala a tiež sa mi veľmi páči, ako si tu spomenula ženy, ktoré vynašli množstvo objavov. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný článek :) Zrovna na mě začala padat depka, že nic nezvládnu a tak podobně.. Ale tvůj článek mi zlepšil náladu, aspoň na chvilku mi dodal pocit, že dokážu cokoliv :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásný článek ♥ Myslím, že něco takového by se mělo připomínat o něco častěji :) Mimochodem, moc ti to sluší ♥

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to s tebou súhlasím :) A ďakujem veľmi pekne <3

      Odstrániť
  4. Super info, dodatočne pekný MDŽ :)
    xoxo | https://lipstickverse.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.