Veľkonočná dobrota z ricotty / Zdravé recepty


Čo by to bolo za veľkonočné obdobie bez pečenia všemožných dobrôt? Každým rokom dodržiavame určitú tradíciu koláčov a zákuskov, avšak nebolo by to ono, bez nejakého malého experimentu. Tento rok som sa toho chopila ja. Z chladničky na mňa pozerala ricotta a tvaroh a ja som hneď vedela, čo bude nasledovať ďalej. A takto vznikla táto ricottová dobrota!


ČO BUDEME POTREBOVAŤ?

  • 5 vajec
  • 95g trstinového cukru
  • 200g ricotty
  • 250g jemného tvarohu (môžeme použiť aj grécky jogurt)
  • 100g celozrnnej špaldovej múky
  • polovicu ČL prášku do pečiva
  • šťavu z polovice citróna
  • kvalitnú horkú čokoládu (ja som použila 95%)
  • ovsené vločky
  • škoricu


POSTUP PRÍPRAVY
  • najskôr si ručným mixérom vyšľaháme vajcia s cukrom 
  • ak nám táto zmes pri mixovaní postupne začne blednúť a jej konzistencia bude pripomínať jemný krém, pridáme ricottu, tvaroh a citrónovú šťavu, ktoré vmiešame taktiež mixérom
  • do zmesi následne pridáme múku a prášok do pečiva
  • tretinu hotového cesta vylejeme do okrúhlej form vytretej kokosovým olejom a obsypanej múkou
  • do tejto tretiny vtlačíme na väčšie kúsky nalámanú horkú čokoládu a prikryjeme zvyšným cestom
  • na záver navrch pridáme ovsené vločky so škoricou a takto pečieme pri 180°C cca 50-60 minút
Nech vám chutí ❤


2 komentáre

  1. Vážně mě pobavila věta: "Co by to bylo za Velikonoce bez pečení?" :D .. no byly by to moje Velikonoce :D já nepeču ani normálně, natož na Velikonoce, které ani nějak extra neřeším. :D Já jsem ten typ, co potom jí, co ostatní upečou a uvaří :D a tu tvojí dobrotu bych si teda rozhodně dala! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Brinora