Zdravé raňajkové inšpirácie


Ak patríte medzi ranné vtáčatá tak určite viete, čo znamenajú výdatné raňajky. Bez nich si totižto nedokážem predstaviť kvalitný a produktívny začiatok dňa. Preto som sa rozhodla natočiť (aj keď už to je dosť dávno) pre vás video s mojimi štyrmi zdravými raňajkovými inšpiráciami, ktoré vám dnes podrobnejšie rozpísané ukážem v dnešnom článku.


Overnight oats

Tento receptík je moja prvá záchrana keď viem, že sa nasledujúce ráno budem ponáhľať, alebo keď na dokonalé fotogenické raňajky čas nie je.

BUDEME POTREBOVAŤ: 40g ovsených vločiek, polovicu ČL škorice, 1 ČL chia semiačok a polovicu hrnčeka mandľového alebo iného rastlinného či kravského mlieka

POSTUP: všetko pekne spolu premiešame, zalejeme mliekom a takto necháme odpočívať v uzatvárateľnej nádobe cez noc v chladničke. 
Nasledujúce ráno len vyberieme, ozdobíme a vychutnávame.

Varená cuketová ovsená kaša

Túto pochúťku si počas tejto karantény pripravujem snáď najčastejšie. Kedysi som ovsené kaše veľmi nemusela, a to len preto, lebo ich príprava zaberala trocha viac času a ja som sa uspokojila len s rýchlou instantnou kašou (ktorá tiež nie je zlá, ale varená je oveľa lepšia a aj zdravšia).

BUDEME POTREBOVAŤ: 40g ovsených vločiek, polovicu nastrúhanej cukety, odmerku veganského (alebo klasického) vanilkového proteinu (pokojne môžeme vynechať a nahradiť vanilkovým extraktom), škoricu a hrnček rastlinného mlieka

POSTUP: všetky ingrediencie zalejeme v hrnci mliekom a privedieme k varu. Hneď ako nám kaša začne vrieť, miešame o niečo rýchlejšie pokým nemá správnu konzistenciu. Takto uvarenú kašu ozdobíme obľúbeným ovocím a tabličkou horkej čokolády, ktorá sa nám na teplej kaši mierne roztopí. Môžeme poliať medom.


Ovsené waffle

Aj keď je tento recept časovo "najnáročnejší", no zo všetkých najfotogenickejší. Waffle si veľmi často nerobím, avšak keď na nich príde chuť, všetky starosti idú bokom a ja si ich vychutnávam veľmi dlho.

BUDEME POTREBOVAŤ: polovicu hrnčeka ovsených vločiek, rozomletých na múku, menšiu ČL kypriaceho prášku do pečiva, škoricu, polovicu roztlačeného banánu, 1 vajíčko, trochu rastlinného mlieka a pre výraznejšiu chuť 2 ČL jablkového pyré.

POSTUP: najprv si  zmiešame všetky suché ingrediencie a postupne pridávame tie "vlhké". Miešame mixérom, pokým nám nevznikne jemné, nie príliš riedke cesto. Hotovú zmes premiestnime do rozohriateho wafľovača. Pečieme cca 5-8 minút, podľa výkonnosti vášho prístroja. Hotové waffle ozdobíme ovocím a pokvapkáme arašidovým maslom.



Jogurt s ovocím a musli

A na záver úplne jednoduchá jogurtová klasika. Stačí si vybrať jogurt podľa chuti (biely, ovocný, rastlinný- ja som vyskúšala rastlinný kokosový) a ozdobiť ho ovocím, orechmi, granolou, arašidovým maslom, ... v podstate čímkoľvek načo máte chuť.

Aké sú vaše najobľúbenejšie raňajky? Podeľte sa o to v komentároch.

Love you all ❤




5 komentárov

  1. Skvělé recepty a inspirace! Nikdy mě nenapadlo si ráno ušetřit čas tím, že bych si vločky napočila den předem... Nevím jak jsem do teď mohla žít :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No tak tyto recepty vypadají naprosto úžasně! Snídaně je mé nejoblíbenější jídlo dne, takže si s ním nejvíc hraju a nejradši mám právě takovéto sladké snídaně! ♥

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sakra mňam, takové snídaně bych si nechala líbit každý den! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Och, ani nevieš, ako veľmi si ma potešila tým, že tri z receptov sú vegánske! Overnight oats určite vyskúšam, lebo sú rána, keď sa zobudím hladná a ani náhodou sa mi nechce stáť v kuchyni a niečo vymýšľať — a to hlavne v poslednej dobe :D A toto vyzerá ako ideálna záchrana ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "DIY NATURAL FACE MASKS (THAT ACTUALLY WORK)"

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.