Ako bude vyzerať moja vysnívaná pracovňa? Organizácia a iné tipy

Určite máme všetci nejakú predstavu o našom vysnívanom bývaní. Či už žijete vo vlastnom, alebo ste študent rovnako ako aj ja. V každom z nás je túžba niečo nové vlastniť, zmeniť či začať nový život vo svojom byte a možno už aj dome. Ja osobne si svoje vysnívané bývanie vizualizujem každý jeden deň a už sa nemôžem dočkať zmeny, ktorá na mňa niekde už vytrvalo čaká. Na mojom Pintereste nájdete okrem fashion a lifestyle inšpirácie práve aj inspo pre bývanie. Mohla by som z tohto konceptu článku spraviť aj menšiu sériu, a práve dnes začnem s mojou najobľúbenejšou časťou a to pracovňou.


Pri prehľadávaní rôznych webstránok som narazila práve na vyhľadávač nábytku Biano.sk, kde nájdete všetko pekne pohromade a nemusíte pritom otvárať nekonečné množstvo nových kariet e-shopov vo vašom vyhľadavaní. Stačí, ak zadáte kategóriu, ktorá vás zaujíma najviac a už to pôjde samo.

Ja som si takto našla svoje vysnívané bytové doplnky práve do mojej budúcej pracovne. 

Čo do svojej pracovne zvoliť?

V prvom rade je potrebné si uvedomiť, aký štýl procovne preferujete. Či už to je štýl škandinávsky, bohémsky, minimalistický... Musím povedať, že mne sa páči skoro všetko, ale vo svojej vysnívanej pracovni mám jednoznačne jasno! Vždy som obdivovala nežný, jemný a útulný feminine štýl, v ktorom by som sa určite cítila sama sebou. Takéto miesta má stále dokážu naviesť na správnu inšpirujúcu nôtu.

Avšak čo do takejto pracovne vyberať?


1. Kreslo

Pohodlné a pritom chic kreslo je pre mňa v zariaďovaní pracovne číslo jedna. Pracovať celé dni na nepohodlných pracovných alebo iných stoličkách môže byť (a z vlastnej skúsenosti aj je) veľké utrpenie. Len si to predstavte, ako si sadnete do mäkkučkého kresla, z ktorého máte samozrejme neuveriteľnú radosť, a s nadšením sa pustíte do náročnej práce. Ako som už vyššie spoínala, na stránke Biano.sk som našla veľké množstvo kresiel presne podľa môjho gusta. Vyberala som si podľa farby a keďže ružová je na 100% mojou farbou hneď som v tom mala jasno a môj výber dopadol takto:

Astro kreslo ružové / Ružové kreslo Max Winzer Brandon Suede / Kreslo Actona Lola Auto / Kreslo Chisa


2. Pracovný stôl

Čo by to bolo za pracovňu bez pracovného stola? Pri tomto bode je veľmi dôležité poznamenať, že výber správneho pracovného stola je veľmi dôležitý. Podstatnou úlohou by mala byť jeho praktickosť. Môj terajší stôl je síce pekný svojím dizajnom, ale od praktickosti má bohužiaľ ďalej. Pri študentskom a aj pracovnom živote, ak ste teda zvyknutí pracovať z pohodlia domova, potrebujeme mať viac úložného miesta, kde si môžeme odložiť všetky potrebné dokumenty. Odkladanie všetkých vecí do políc, skriniek či dokonca komôd mi príde nepraktické a hlavne v mojom prípade neefektívne.


3. Kontajnery a úložné boxy

Ak už teda máte neprektický pracovný stôl, bolo by dobré zainvestovať do takzvaných kontajnerov na kolieskach, ktoré môžete ľahko presúvať na vami určené miesto. Ja si takýto kontajner plánujem už čoskoro kúpiť a dať si ho hneď vedľa stola, hlavne kvôli spomínanému úložnému priestoru. Podľa môjho názoru sú títo pomocníci veľmi praktický a ak sa vám aj pošťastí, nájdete taktiež aj skvelé dizajnové kúsky.


4. Bez doplnkov by to nebolo ono

Doplnky vášmu pracovnému kútiku nedodajú len šmrnc. Vďaka nim bude každá pracovňa útulná a zároveň aj oživená. Na Bonami.sk nájdete množstvo doplnkov a nádherných dekorácií, vďaka ktorým bude vaša pracovňa personalizovaná a presne podľa vašich predstáv. Na tejto stránke som našla prekrásne inšpiratívne plagáty, avšak zaujali ma aj moderné stieracie mapy, závesné hodiny a rovnako aj veľké kvety v kvetináčoch. Už si predstavujete svoju pracovňu aj vy? 



Organizácia pracovne

A na záver tohto článku vám prinášam zopár tipov na to, ako mať organizovanú pracovňu a hlavne ako si túto organizáciu udržať. 

1. Triedenie 

Predtým, než sa pustíme do celkovej organizácie pracovne, je potrebné si najskôr vo všetkých veciach urobiť poriadok. Staré dokumenty, kresby, papiere, perá, zošity, knihy... všetkým sa nám toho kopí naozaj mnoho a preto je potrebné sa určitých zbytočností zbaviť. Odporúčam vám pozrieť si video známej Marie Kondo, ktorá vám s triedením pomôže na jednotku.

2. Všetko má svoje miesto

Myslím, že nikomu sa nepracuje dobre v neporiadku. Ak sa snažíme sústrediť na určitú prácu a okolo nás sa nachádzajú veci, ktoré k práci nepotrebujeme a ktoré nás väčšmi rozptyľujú, je to viac než neefektívne. Ak však chcete mať dokumenty neustále poruke odporúčam vám investovať do rôznych organizérov, kde si nemusíte odkladať len dôležité papiere, ale aj perá a iné pomôcky. Samozrejme ak ste zruční, možete si podobné organizéry vyrobiť sami.

3. Nástenka

Nástenka je v tomto prípade mojim najväčším pomocníkom. Pripínam si na ňu všetky doležité informácie a rovnako aj moje mesačné plannery, vďaka ktorým som stále v obraze. Dôležité je, aby ste svoje povinnosti mali stále na očiach a tak na nich nezabudli. Ak by vás teda zaujímal článok čisto len o mojej nástenke, napíšte mi prosím do komentára.

4. Nálepkovanie

Ak sa vo svojich dokumentoch neustále strácate, vyskúšajte jednoduché nálepkovanie. Na malé kúsky papiera, alebo na stickersy, si napíšte názvy dokumentov, papierov či iných dôležitých vecí a následne ich na ne nalepte. Ja mám napríklad niekoľko šanónov venovaných len škole a v každom je iný predmet. Vďaka tomuto nálepkovaniu a označovaniu viem kde sa všetko nachádza a mám to stále pod kontrolou.


Dúfam teda, že vás dnešný článok inšpiroval.

Ak by ste mali nejaké dodatočné tipy na organizáciu vecí v pracovni, určite mi ich napíšte dole do komentárov.

Love you all ❤️

3 komentáre

  1. Pěknou vizi máš :D Osobně mám raději pokoj plný zelení a z praktickcýh důvodů se zatím bílému nábytku vyhýbám. Se zvířátkama člověk nepotřebuje hned vidět škrábance...
    Souhlasím s tebou, že taková nástěnka je v tomto prostoru naprosto nezbytná :D Nejen jako seznam úkolů, ale i motivace :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to růžové křeslo je přesně také můj styl! :) Máš dokonalý vkus a přeji ti, ať se ti budoucí pracovna podaří sestavit podle tvých představ. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá to dokonalo! Aj mojim snom je mať obrovské pohodlné kreslo, v ktorom musí byť radosť pracovať 😅 Krásny článok ❤

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "ONE YEAR LATER"

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.