Dušan Kadlec a jeho motivačná literatúra

Snažím sa spomenúť si na deň, kedy ma motivačná literatúra chytila natoľko, že sa jej teraz nedokážem vzdať. Pamätám si len toľko, ako na mňa na YouTube vybehlo video s knižnými tipmi a medzi nimi sa nachádzala kniha Miluj svoj život od Louise L. Hay. Verte či nie, hneď na ďalší deň som si ju bola vyzdvihnúť v kníhkupectve a celá natešená som ju do pár dní prečítala. Od tejto chvíle som nechcela čítať už nič iné!


Nebudem Vám klamať, ale doteraz som Slovenskej motivačnej literatúre nedávala akúkoľvek šancu. Všetky knihy mi prišli akoby skopírované od zahraničných autorov. Našla som len zopár titulov (o jednom z nich som už jednu recenziu písala), ktoré ma naozaj upútali, no zvyšok som absolútne nechcela riešiť.

Ako som si tak prezerala novinky na Instagrame, vybehla na mňa reklama od známej Slovenskej influencerky ako momentálne číta knihu s názvom 100 spôsobov, ktorými si zbytočne komplikujeme život. Zo začiatku som tejto knihe nevenovala žiadnu pozornosť a snažila sa venovať iným veciam. Čo sa však stalo? Táto kniha mi doslova nedala pokoj. Číhala na mňa z každej strany. Čítali ju moje blogerské kolegyne, priatelia či známy a všetci ju nesmierne chválili.


Život nie je komplikovaný. My sme komplikovaní. A keď prestaneme robiť nesprávne veci a začneme robiť tie správne, život bude opäť jednoduchý.


Neviem ako to máte vy, ale ja som zástancom teórie, že nič sa nedeje len náhodou. Všetko na čo sa pozeráme, čo nás ovplyvňuje, ako si určité veci berieme k telu či ako sa zachováme v určitej situácii má svoj zmysel. A práve preto si myslím, že táto kniha sa mi nesutále ukazovala z pádneho dôvodu.

Avšak nezačala som čítať práve túto. Začala som z jeho druhou knihou a to Zo dna ku hviezdam, ku ktorej som sa dostala vďaka mojej veľmi dobrej kamrátke.


Kto je Dušan Kadlec?

Dušan Kadlec, autor najväčších slovenských bestsellerov, je taktiež aj autorom vlastnej motivačnej stránky Motivation Man, kde inšpiruje veľké množstvo ľudí. Jeho motivačné články či inšpiratívne rozhovory mi neraz pomohli, keď som sa cítila naozaj na dne. Okrem svojich tlačených kníh nápísal aj E-book 8 chýb, ktoré sabotujú tvoje rozhodnutie zmeniť svoj život, ktorý si môžete stiahnuť úplne zadarmo. Do svojich publikácií dáva poriadny kus seba a je to poriadne vidieť. Píše od srdca k srdciam svojich čitateľov a čo si na ňom obdivujem najviac je jeho úprimnosť, pozitivita a ochotnosť pomáhať a bojovať do poslednej chvíle.


100 Spôsobov, ktorými si zbytočne komplikujeme život (...a ako s tým prestať!)

Hoci na mňa toto prvé vydanie vyskakovalo snáď odvšadiaľ, začala som ho čítať až ako druhé v poradí. Prosím, nepýtajte sa ma prečo, ja sama tomu totižto nerozumiem. Ako už z názvu vyplýva, v tejto knihe je zhrnutých presne sto spôsobov, ktorými si komplikujeme život zhrnutých v piatich kategóriách a to Vzťahy, Zdravie, Život ako taký, Financie a Práca. Nech už si náš život komplikujeme kadečím, v každej kapitole nájdete riešenie, a to mi verte. Ako sám autor v Príhovore knihy spomína, kniha je súhrnom tých najdôležitejších myšlienok. Sú v nej zachytené tie najpodstatnejšie veci, ktoré sú pre kvalitný, šťastný a nekomplikovaný život nevyhnutné.


Niekedy si potrebujeme najprv uvedomiť to, čo nechceme, aby sme zistili, po čom vlastne túžime.


Zo dna ku hviezdam

Ako som už spomínala tieto knihy som začala čítať opačne, a to presnejšie druhým vydaním Zo dna ku hviezdam. Čím ma táto kniha upútala skôr ako jej prvá príbuzná? Ak ste si v živote niekedy prechádzali ťažším obdobím, alebo si ním ešte stále prechádzate, siahnite priamo po nej. Každý z nás má ťažkosti a svoje problémy, s ktorými si niekedy nevie dať rady. A podobné problémy som mala, a niekedy ešte aj mám, práve v tomto období. Stále vám vravím, že nič sa nedeje len náhodou a so všetkých kníh sa mi práve v tom najhoršom ukázala práve ona.


4 ZÁKLADNÉ KAPITOLY KNIHY SÚ:

  • Na týchto 10 vecí si spomeň, keď sa ti v živote všetko rúca
  • Ťažké časy ako dar, nie ako trest
  • Tie najdôležitejšie veci, ktoré si o ťažkých časoch treba uvedomiť
  • Čo začať robiť ďalej


Tieto knihy sú určené komukoľvek a nezáleží na veku či pohlaví. Myslím, že po prečítaní hoc len jednej z týchto kníh príde človek na svoje a samozrejme je možnosť, že mu zmení aj pohľad na jeho okolitý svet.

V každom prípade vám tieto knihy vrelo odporúčam. Tento článok nie je písaný v spolupráci, ale rovnako ako tieto knihy je písaný pre inšpiráciu a zo srdca. Verím, že sa v nich nájdete rovnako ako aj ja, a keď nie v oboch, tak aspoň v jednej z nich.


Mali ste možnosť čítať jednu z týchto kníh? Ak áno aká to bola a ako na vás zapôsobila?

2 komentáre

  1. Od autora som zatiaľ ešte nič nečítala, ale veľmi ma zaujala kniha o sto spôsoboch. K motivačnej literatúre si stále hľadám cestu, ale toto vyzerá veľmi sľubne!

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "14 EASY WAYS HOW TO REDUCE YOUR CARBON FOOTPRINT"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Motivační literaturu mám moc ráda a ani jednu z knížek zatím neznám - určitě se po nich ale podívám, ráda bych si je přečetla. :))

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.