PANTS OF MY MOM


Ak ste si prečítali posledný článok MONTHLY INSPIRATION, určite ste postrehli aj môj názor na #everyindividualmatters od Natalie Pažickej. Budem to spomínať hoci aj tisíci krát, ale toto úplne obyčajné no zároveň veľmi silné a inšpirujúce video na mňa ohromne zapôsobilo a prinútilo ma zamyslieť sa nad jednotlivými dôležitými vecami. Je toho mnoho, čo by som chcela napísať, no najskôr začnem pre mňa veľmi známou témou a ňou je FAST FASHION

Keď sa pozriem na niekoľko mesiacov spätne, mám chuť plakať! A to myslím smrteľne vážne! Vtedy mi pojem fast fashion nebol absolútne známy a ja som sa tým ani nezaoberala. Hlavnou a podstatnou vecou pre mňa bolo kúpiť si nejaký nový kúsok do môjho aj tak preplneného šatníka. Stačilo mi vidieť akúkoľvek novú kolekciu akejkoľvek značky a ja som sa vrhala do týchto fast fashion obchodných reťazcov s cieľom vlastniť kúsok z reklamy, ktorý bude mať snáď 100 ďalších dievčat. A čo sa stalo potom? "Prepáčte, ale toto sa už nenosí..." A môj vysnívaný kúsok, ktorý ma spravil šťastnou na pár týždňov bol odrazu nechcený a ostal nepovšimnute na tom najhlbšom dne mojej skrine. 


Potrebovala som zmenu, ktorá sa mi ukázala v podobe videa #everyindividualmatters. 
A práve preto som sa rozhodla zmeniť seba samú a využiť všetky talenty, ktoré som v sebe doposiaľ našla. Svoj šatník som sa snažila zredukovať na kúsky, ktoré aj reálne vynosím. Na všetko nenosené oblečenie som oprášila moju fialovú šijaciu mašinu a znova začala tvoriť. A musím povedať, že práve tento pocit, je pocitom víťazstva nad samou sebou!

btw. mamka chcela tieto jej nenosené nohavice vyhodiť, čo som jej výslovne zakázala!

5 komentárov

  1. Moc ti sluší :) mně takhle mamka nedávno dala jedny moc pěkný retro šaty, který jsem jí taky zakázala vyhodit a jak mi je všichni chválí a ptají se, kde jsem je koupila :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetky z nás strhla fast fashion - čomu sa ani nedivím, lebo niektoré obchody spravia všetko preto, aby donútili ľudí si niečo kúpiť. Ale veľmi ma teší, keď vidím, že čoraz viac a viac ľudí si uvedomuje takéto problémy a aj sa s nimi snaží bojovať - a to, že si zachránila tieto nohavice je super, lebo sú perfektné! 😍😍
    BEE A CHANGE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš u mňa palec hore :) A outfit je perfektný.

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hneď na začiatok by som rada napísala dve veci- v prvom rade ti veľmi pekne ďakujem, že si spomenula môj článok o levanduli vo svojom prechádzajúcom poste, úprimne... keď som to videla, od šťastia som asi dvakrát nadskočila na stoličke pretože tvoj blog zbožňujem a navštevujem ho naozaj KAŽDODENNE! A za druhé- chválim ťa, že si mamke nedovolila tie nohavice zahodiť, bola by to ohromná škoda, keďže tebe naozaj veľmi pristanú. Čo sa týka fast fashion... je to téma na veľmi dlhú debatu v každom prípade si myslím, že pred tým, než sa spustil tento boom okolo udržateľnosti (za ktorý som pochopiteľne vďačná a maximálne ho podporujem) asi každý takýmto nezmyselným nákupom prepadol, keďže všetci sme len ľudia a chceme mať toho čo najviac za čo najmenej peňazí. Podstatné ale je, že sa časom naše myslenie mení a že si nakoniec uvedomíme svoje chyby, poučíme sa a viac ich nebudeme opakovať :)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.