Moja cesta k Fitness


Na mojom Instagrame v instastories prebiehala anketa ohľadom môjho vzťahu k zdravému životnému štýlu a fitness, kde ste hlasovali za napísanie tohto druhu článku, čo ma veľmi teší. Keďže som na Instagram poslednou dobou pridávala mnoho fotiek a videí ako cvičím, čo jem a aj zopár progressov napadlo mi, že by ste podobný článok ocenili.
A voila!
Máme ho konečne tu!



Popravde tento druh článku som chcela napísať už veľmi dlho a jediná vec, ktorá mi v tom bránila bol strach. Možno strach z toho, ako ma ľudia budú po tomto článku brať, ako si ho vlastne vezmú alebo ako sa ku mne budú správať
Tak to aspoň skúsim a uvidím akú odozvu bude mať.

Cvičenie u mňa totiž nie je žiadnou novinkou. Cvičím už štvrtý rok a fyzicky aj psychicky sa cítim oveľa lepšie ako kedykoľvek predtým. 
Všetko sa začalo v rokoch 2013-2014. Vtedy mi slovíčko fitness nič nevravelo a ja som akúkoľvek pohybovú činnosť ignorovala (chodila som na rôzne druhy tanečných škôl, ale každú jednu z nich som sotva dotiahla do konca a radšej to ukončila) a radšej sedela pred televíziou s piatimi rožkami so šunkou, syrom a pollitrovým "hrnčekom" kakaa. Áno čítaš správne! Bola som ten najväčší jedlík z celej rodiny a nikdy som nikam nešla bez svojho ružového batôžteka, v ktorom sa neustále nachádzalo jedlo na cesty. A verte mi, že ho nebolo málo. (a je jedno, že som šla s kamarátmi von len na hodinku)


Bolo mi ukradnuté ako vyzerám, alebo koľko mám kíl. Nijako ma to totiž netrápilo. Až sa raz na základnej škole nestali veci, ktoré som vôbec nečakala
Posmešky na moju osobu, ohováranie, doberanie a ukazovanie na mňa prstom sa stali bežnou vecou. Stačilo len, keď som sa prechádzala chodbou či čakala v rade na WC. Nikdy som sa tomu nevyhla.
Či o tom v tej dobe niekto vedel?

Pár najbližších ľudí si to všimlo, ale nikomu som o tom nechcela hovoriť a zbytočne ho zaťažovať mojimi problémami, ktoré aj tak nikoho nezaujímali (teda až na pár verných výnimiek).
Nevedeli o tom ani moji rodičia a celý ten čas si mysleli, že žijem spokojný a bezstarostný život! (bola som dobrý herec)
Opak bol však pravdou.



V tom čase sa mojou jedinou motiváciou stal môj brat, ktorý sa ako 19 ročný venoval zdravému životnému štýlu a makal na sebe od rána do večera. Držal sa svojho tréningového plánu a veľa chalanov mu mohlo jeho atletickú postavu závidieť.
Tak som si povedala: "Prečo to neskúsim aj ja?"
Nič som tým predsa nemohla stratiť.

A moja cesta k zdravšiemu životu sa mohla začať. 
Písal sa rok 2015 a sprvu som nemala ani poňatia aké cviky cvičiť a akou technikou. Mojím cieľom bolo zhodiť pár kíl a ako tak sa vyrysovať a spevniť. A to všetko chcelo ORGANIZÁCIU. (btw. obdivujem sa za to, že som si všetko chcela organizovať už v tak mladom veku)
Vytvorila som si svoju fitness tabuľku, kde bol rozvrhnutý celý mesiac, v podobe ako monthly planner. Všetky dni, ktoré som cvičila som si vyškrtla červenou fixou a tie, v ktoré som oddychovala a dávala svojmu telu čas na regeneráciu, ostávali bez označenia.
(ďalší skvelý krok na úplnom začiatku)
A takto to pokračovalo a pokračovalo...


Prvá fotografia je z mája 2015 a druhá je z júna 2015

(tu sa tvárim, že mám vypracovaný chrbát)

Prišli prvé viditeľné výsledky a ja som nemohla uveriť tomu, že som to skutočne dokázala. Po malých krôčikoch som sa dostávala stále ďalej a ďalej. Výsledky sa neobjavili len na mojej postave, ale samozrejme aj v mojej hlave a na psychike. Postupne som si začala uvedomovať svoje telo. To ako sa k nemu správam a čo mu presne vyhovuje.
Začala som sa mať rada taká, aká som. 

Pocit, že pre seba niečo robím je na nezaplatenie. Nejde tu len o to, že chcem napríklad schudnúť behom týždňa, vybudovať si svaly za mesiac alebo vyrysovať sa behom dvoch dní...
(to sú nereálne ciele)
Všetko ide ruka v ruke po malých, ale predsa úspešných krokoch.




Preto som rada, že cesta Fitness sa stala mojím naplnením. Nerobím to preto, lebo musím.
Robím to preto, lebo CHCEM!
Píše sa rok 2019. A v tomto roku tu budú už 4 roky, kedy som sa naučila mať sa rada, mať rada svoje telo a dať mu to, čo potrebuje.

Ak by vás zaujímalo viac článkov na túto tému, napríklad ako cvičím, čo jem, aké cviky sú najlepšie na zadok a podobne, bola by som veľmi rada, ak by ste mi do komentára (alebo na Instagram) napísali váš názor.

Majte sa radi <3

14 komentárov

  1. cvičenie je skvelé, určite neprestávaj ♥ mojím obrovským hobby to bolo asi pred dvoma rokmi, kedy som fakt aktívne cvičila každý jeden deň. Dnes už však trávim s cvičením menej času, pretože samozrejme, nie je čas :( ale snažím sa na tom pracovať a opäť sa dostať do formy :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlavné je, že to cvičíš keď máš chuť a nenútiš sa do toho, pretože nútenie sa do niečoho čo nás nebaví, nemáme čas alebo sa nám nechce nie je dobré. Radšej poriadne ako odfláknuté cviky s myšlienkami úplne inde <3
      Ďakujem za komentár <3

      Odstrániť
  2. To se četlo opravdu skvěle! Jsi velkou motivací! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som naozaj rada <3 takéto správy vedia zahriať pri srdiečku <3
      Ďakujem krásne <3

      Odstrániť
  3. mě cvičení vůbec nebaví, jediný důvod proč cvičím je, že nechci vypadat hůř

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jsi skvělá, že jsi našla tu správnou motivaci ! :) Taky se poslední dobou snažím více přemýšlet nad tím, co jím a zařadit pohyb :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A urobíš tým len dobre :) Ďakujem Ti za komentár <3

      Odstrániť
  5. Super článok ! :) Veľmi s ami páčia aj tie motivačné citáty. :) Ja som teraz upustila od posilovania a podobných aktivít avšak cítim to na svojom tele, že by som to mala zmeniť som hrozne slabunká a vôbec sa mi to nepáči! :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najlepší spôsob je nájsť si motiváciu :) A jediné čo ešte musím doplniť na stavbe svalstva je sila v rukách :D v tom som naozaj strašná :D
      Ďakujem Ti <3

      Odstrániť
  6. Včera som si dala poriadne do tela, už sa na seba nedokážem pozerať, tak ako píšeš aj ty, chcem hlavne vyformovať a spevniť postavu, netreba mi chudnúť. Som zvedavá, kam sa s tým cvičením dostanem a či vydržím. :D

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Držím ti palce najsilnejšie ako dokážem <3 Stačí v tom len zotrvať a nenechať sa vyviesť z miery každou drobnosťou :)

      Odstrániť
  7. Krásný článek, moc hezky se mi to četlo a spoustu věcí vidím podobně. A musím pochválit i tvůj progress :)

    Life by Angellyca

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.