Ako kvantita premohla kvalitu


Blogujem už piaty rok a ešte som nezažila podobné obdobie, aké prežívam teraz. Moja noha je stále na plyne a ja sa len rútim dopredu. No niekedy sa zabúdam zastaviť a nad určitými vecami poriadne popremýšľať. Od začiatku nového roka si na svoje plecia nakladám čoraz viac povinností a postupne sa v tom všetkom strácam. V hlave sa mi víri tisíce myšlienok ako nič nestíham, ako som zase premárnila svoj deň, ako som nič neurobila či nedokončila, čo ešte musím urobiť alebo prečo robím práve to a nie ono...
A to sa hlavne týka aj blogu.




Ako moje prvé predsavzatie v diári nájdete: Budem publikovať články 2x do týždňa (v pondelky a piatky) s kvalitným obsahom.

Kde teda nastal problém?
Kvalita sa z môjho blogu úplne vytratila
V poslednej dobe som "písala" články len preto, aby nejaké boli. Nezaoberala som sa nad tým čo píšem alebo ako píšem. Hlavne že boli publikované v daný deň. Hoc by to malo byť o 23:59. Väčšinou som len opisovala svoje bežné dni (môžeš sa presvedčiť na vlastné oči) a ako sa momentálne mám. Pravdupovediac takéto články prestávajú zaujímať aj mňa, tak prečo ich vlastne sama píšem?

Najväčší problém bol ten, že som články písala neskoro v noci s neskutočnou únavou a myšlienkou, ako na nasledujúci deň musím skoro vstávať do školy. Oči mi pravidelne len tak klipkali, aby som nad tým stolom ako tak nezaspala. Hneď po publikovaní článku som šla spať "spokojná" s pocitom, že ďalšiu STAROSŤ mám úspešne za sebou.

Naozaj som brala blog ako starosť? Veď Noralic pre mňa znamená všetko a vybudovala som ho vlastnými rukami. Tu predsa s vami zdieľam všetko zo svojho života a teraz to je starosť?
Ak mám byť úprimná, tak to bohužiaľ bola pravda. 
A preto nechcem, aby sa to viackrát opakovalo.

 
Nechcem brať blog ako starosť. Nechcem byť otrokom tejto uponáhľanej doby a už vonkoncom nechcem písať články preto lebo musím, ale preto lebo chcem.

A presne tieto svoje pocity som chcela zdieľať aj s vami. Pretože prídu dni, kedy si potrebujete oddýchnuť a od všetkého vypnúť, nie sa ešte nútiť do písania nekvalitného textu. 
Preto to píšem sem. Je to pre mňa určitá forma motivácie, aby som na svoje myšlienky nezabudla a presne podľa nich aj konala.

Nezabúdajte, že kvantita nikdy nepresiahne kvalitu!
Nie len v blogovej sfére, ale aj v osobnom živote.


Sako- secondhand
Košeľa- secondhand
Mom jeans- Pull&Bear
Topánky- Deichmann
Kabelka, opasok- secondhand
Baretka- Pepco

10 komentárov

  1. Outfit ti moc sluší:) Momentálně mám taky celkem problém s publikováním článků, ani mě to moc nebaví (respektive nějak nemám energii a tím pádem chuť, i když mě jinak blogování vždy moc bavilo). Ale říkám si, že je škoda blog zase opustit, a tak se snažím i přes krizi aspoň obbčas něco publikovat.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je dobré dopriať si pauzu a neznamená to hneď to, aby si s blogom skončila :) Sú dni kedy máme oveľa viac iných povinností, ktoré majú aj pred blogom prednosť. Netreba sa do píania nútiť a už vonkoncom nie, ak nemáme premyslený obsah :)
      Držím ti palce <3

      Odstrániť
  2. Veľmi sa stotožňujem s tvojimi slovami. Ja mám na svojom blogu rada pravidelné prispievané každý 4. deň. Momentálne mám skúškové a vedela som, že na blog budem mať málo času, preto som si povedala, že to nebudem hrotiť a tento mesiac upustím od pravidelnosti, lebo by som publikovala veci, s ktorými nie som veľmi spokojná. Držím ti palce, nech nájdeš na blogu balans. ;) Inak, outfit je geniálny, milujem tvoj štýl. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi Ti ďakujem za Tvoje slová <3 Mám rada pravidelnosť, tak len dúfam, že niečo vymyslím :)

      Odstrániť
  3. pekný outfit :) myslím že keď más teraz toho veľa tvojim sledovateľom by nevadilo, že príspevky nebudú pravidelne práve by to bolo vzácnejšie pre nich a ty by si si oddýchla a sústredila by si sa na iné povinnosti :D
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím s tebou súhlasiť :) Ďakujem Ti za komentár <3

      Odstrániť
  4. Približne pred rokom a pol, keď som trochu stratila samú seba a nevedela som sa pohnúť ďalej, som tiež písala články iba z povinnosti. Ani náhodou nevychádzali nejako pravidelne, no samú seba som musela nútiť k tomu, aby som si sadla za stôl, odstránila všetko, čo ma rozptyľovalo, a aspoň niečo napísala, nech už to bolo čokoľvek. Samozrejme, že k tomu veľmi dopomohla škola, teda to, že tento ročník bol trochu voľnejší a všetky predmety som mala len v jeden deň, ale podarilo sa mi nabehnúť na systém písania a pridávania článkov, ktorý mi vyhovuje a nemám problém ho spĺňať.
    Blog by nemal byť povinnosťou; hlavne teda keď to nie je tvoja "primárna" činnosť, teda ťa to neživí. Je to tvoj koníček a jeho výhoda je práve tá, že ty si tá, ktorá určuje, o čom budú články a kedy budú vychádzať. Raz za mesiac? Každý deň? Každému čitateľovi to vyhovuje inak, ale záleží iba na tom, ako sa chce tebe. Takže neber blog ako nutnosť, ak potrebuješ pauzu, daj si pauzu; aspoň pokiaľ sa veci neupokoja. Ak budeš pridávať články len raz týždenne, aj to je úplne v pohode. Určite nie som sama, ktorá sa poteší vždy, keď zverejníš nový článok bez ohľadu na to, či máš nejaký konkrétny zverejňovací rozvrh alebo nie ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "HOW TO SUPPORT SLOW FASHION"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Momentálne si mi vykúzlila ten najväčší úsmev, aký si len mohla <3 Veľmi ma tvoj komentár potešil a myslím si, že by si ho malo prečítať viac ľudí! Tvoje slová ma totiž vždy zahrejú pri srdci <3 Ďakujem Ti Bee <3

      Odstrániť
  5. Úplně chápu, kam tím míříš :) měla jsem podobné období, ale řekla jsem si, že ne, že raději než publikovat nesmyslné články, ze kterých ani nemám dobrý pocit, nebudu blogovat vůbec. Dám si pauzu a počkám, až se opět vrátí ta chuť :)

    Maris

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jednoznačný súhlas! Radšej pauza ako vlastná nespokojnosť.
      Ďakujem Ti za Tvoj komentár :)

      Odstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.