Instastories- 4 aplikácie na ich kreatívnu úpravu


Bez Instagramu akoby človek nežil? Dnes je to veru tak! Instagram nám pomaly začína nahrádzať všetky ostatné sociálne siete a my sme sa mu s radosťou prispôsobili a stali sa tak jeho otrokmi.  Kedysi stačilo na Instagram pridať fotku (to v akej kvalite bola už nikto neriešil) a ničím iným sa viac nezaoberať. Týmto časom už nadobro odzvonilo. Teraz sa totiž kladie veľký dôraz na to, či všetky fotky vo feede ladia, ich usporiadanie a samozrejmosťou je najmä ich kvalita a podstata.

Ak si k tomu všetkému ešte aj bloger/blogerka, tak je viac než jasné, aby si si na podobné detaily dával/a obzvlášť pozor. Nejde už len o Instagramový feed, ale aj o čoraz viac obľúbenejšie Instastories.

Preto som sa rozhodla s vami zdieľať moje najobľúbenejšie aplikácie na ich úpravu, ktorá vám nezaberie viac než 5 minút práce. Mnohí sa ma pýtajú, aké aplikácie používam, tak myslím, že sa na to môžeme spoločne vrhnúť.




1. UNFOLD

Myslím, že táto aplikácia je známa snáď každému. Je jednoduchá na manipuláciu a nájdete tu množstvo minimalistických, ale aj kreatívnejších šablón pre vaše príbehy. Používam ju denne a bola zároveň aj mojou prvou stiahnutou aplikáciou.

Unfold ponúka bezplatné ale aj platené šablóny, čo mi príde ako menšia nevýhoda, keďže tie platené ponúkajú širší výber nádherných predlôh. Ak nechcete platiť za šablóny rovnako ako ja, tak si určite vystačíte aj s bezplatnými. (príde mi zbytočné utrácať peniaze za pár šablón...)

Do tejto aplikácie sa zamilujete na prvý pohľad!


2. STORY ART

StoryArt funguje na podobnom princípe ako Unfold. Na výber máte obrovské množstvo šablón, ktoré nájdete pekne usporiadané podľa jednotlivých druhov ako napríklad Fresco, Classic, Minimalism a podobne. Každé šablóny sú pestré a farebné, perfektné na oživenie príbehu, navrhované už vopred, kde len pekne vložíte vaše fotografie.

Ako inak, aj StoryArt ponúka bezplatné aj platené verzie, ale zaručujem vám, že obyčajná verzia vám bude bohato stačiť.

3. CANVA

Túto aplikáciu som zvyčajne používala na úplne iné veci a len prednedávnom som objavila jej dokonalé možnosti pre úpravu Instastories. Toľko nádherných šablón a k tomu všetkému ZADARMO sa len tak nevidí. Ako som už spomínala, Canva ponúka vopred navrhované šablóny, ale ak ste kreatívna dušička ako ja, tak si ich radi vytvoríte aj sami presne podľa vašich predstáv.

S Canvou si nemusíte vytvárať len príbehy, ale aj vlastné Instagramové príspevky, facebookové covers, koláže fotiek na Pinterest ale aj rôzne pozvánky, oznámenia alebo letáky či plagáty.


4. SNOW

Aplikáciu Snow používam skôr na úpravu videí, ktorá ponúka úžasné vintage, retro ale aj basic filtre. Vyhrať sa môžete aj s make-up úpravou selfíčok či pridávaní hudby do jednotlivých videí. Pre tejto aplikácii väčšinou strávim veľa času, keďže chcem aby všetko vyzeralo tip-top.


Stretli ste sa už s týmito aplikáciami, alebo používate iné?
Napíšte mi do komentára aké to sú a nechajme sa takto inšpirovať všetci navzájom.
Nech sú naše Instagramy čo najkrajšie!



13 komentárov

  1. I use snow as well. The other apps are new to me.

    www.fashionradi.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Děkuji za tipy! Máš pravdu, dnes instagram jednoznačně vede. Já sice přidávám něco jen občas, když jsem na cestách, ale určitě vyzkouším alespoň tu Canvu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Canvu som mala dať na prvé miesto, pretože si najradšej vytváram vlastné šablóny Instastories :) Vrelo ju odporúčam :)

      Odstrániť
  3. Skvělý článek! Já do teď používala jen Canvu a Unfold, ale po přečtení tvého článku už stahuji i Story Art a dost se divím, že jsem to neznala! :D
    Já občas používám ještě aplikaci Huji, přes kterou se dají pořídit parádní retro fotky.
    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Huji som počula a chcela som si ju aj stiahnuť, ale môj "výkonný" telefón mi to bohužiaľ nedovolil :D

      Odstrániť
  4. Kedysi som používala Unfold, ale už som aplikáciu aj odinštalovala, lebo som zrazu zistila, že si už ani nepamätám, kedy naposledy som ju otvorila. Najčastejšie používam PicsArt, kde vytváram jednoduché koláže; a fotky upravujem v Lightroom-e.Ale Canva vyzerá zaujímavo, hneď ju idem bližšie omrknúť, lebo som o tejto aplikácii doteraz vôbec nepočula ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "CRUELTY-FREE, VEGAN VS. NATURAL BEAUTY"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. PicsArt taktiež používam, ale nikdy by mi nenapadlo túto aplikáciu použiť aj na úpravu Instastories, takže ti takto ďakujem za skvelý tip <3

      Odstrániť
  5. Super článek! Unfold a Canva znám, děkuji za tipy! 😊

    Michaela Cheetah

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Z Instastory se v poslední době stalo docela moje hobby, fakt mě baví si s tím různě vyhrávat a zkoušet nové věci :) krom Snow znám všechny aplikace, ale snow určo vyzkouším :) super článek :)

    Maris

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já Canvu v poslední době používám hodně, ale neomezuji se jenom na stories, ty vlastně málokdy upravuji skrze programy. Každopádně Canva je fakt top appka na grafiku a tvoření :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super článok, ďakujem za tipy!:)
    https://inainbratislava.wixsite.com/mysite

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.