Monthly inspiration / Marec a Apríl


Priznávam sa, že som tak trošku zabudla na MONTHLY INSPIRATION za mesiac marec a preto ho teraz pripájam k tomu aprílovému. Oba tieto mesiace zbehli ako voda a aj keď ich dni boli skôr hektické a stresujúce, snažila som sa ich využiť čo najefektívnejšie a prežiť ich zaujímavo. Jediná vec, ktorá ma trápi už dlhšiu dobu je, že si hľadám brigádu už od januára a zatiaľ som stále nič nenašla. (volám o pomoc! Študentka potrebuje peniaze!)


BOOKS
Je mi ľúto, že na knihy mám čas len tak okrajovo, ale aj naďalej sa svojho predsavzatia držím. Milujem skoro všetky druhy kníh, ale najviac zo všetkého obľubujem motivačnú literatúru. Z môjho zoznamu som si už odškrtla môj marcový tip a ním je kniha s názvom Mních, ktorý predal svoje Ferrari od spisovateľa Robina Sharmu. Zo začiatku ma jej názov dosť odrádzal, no po prečítaní rôznych recenzií som si povedala, že ju predsa len vyskúšam. A urobila som veľmi dobre!
Táto kniha mi otvorila oči natoľko, až ma zmenila k lepšiemu. Pri jej čítaní si uvedomíte, že v živote nie je dôležité vlastniť drahé autá, oblečenie, alebo iné materiálne veci. Aj právnik, ktorý má všetko, čo si len zažiada nemá vlastne nič a svoju podstatu života sa odhodlá hľadať až v ďalekých horách u Sivanských mudrcov. Tam nájde svoje významné posolstvo.
O tejto knihe by sa dalo písať veľmi veľa, avšak môj blog na podobné recenzie nie je zameraný. Preto vám odporúčam prečítať si TENTO článok, kde máte napísané to najpodstatnejšie z celej knihy. Celkovo kniha vyšla ah v audio verzii, čiže ak nemáte čas čítať, pokojne si ju môžete vypočuť pri akejkoľvek činnosti.



Kniha za mesiac apríl je Dám ti aj slnko od Jandy Nelson. Nebudem vám klamať, ale túto knihu som bohužiaľ ešte nestihla dočítať a zatiaľ stále leží bez pohnutia na poličke. Nie preto, že by ma nebavila. Skôr za to môže čas a nátlak školy.
Táto kniha ma zaujala od prvej kapitoly až po celkové grafické spracovanie. Nie je to len nudný text na bielom papieri a na niektorých stranách sa nachádzajú hotové umelecké diela.
Príbeh je písaný z pohľadu dvoch osôb a to presnejšie z pohľadu dvojčat Noeho a Judy. Obaja pre seba znamenajú veľmi veľa, no časom sa začne všetko, a hlavne oni, meniť.
Som veľmi zvedavá ako celý príbeh skončí, pretože aj keď som si dala od kníh dlhšiu pauzu, táto ma veľmi zaujala.
Rozsiahlejšiu recenziu nájdete TU.



BLOGGER POST
Ako prvé vám nepredstavím len jeden článok, ale rovno celý blog, ktorý som našla začiatkom marca. The Annette Vogue ma nezaujal len po vizuálnej stránke, ale hlavne aj príspevkami. Autorkou je Aneta Krubnerová, ktorá píše pre rôzne časopisy a má neuveriteľný cit pre dizajn a módu. Naozaj vám padne sánka!

Určite všetci poznáte dievčatá z Cup of style, ale videli ste aj ich článok Pár krokov k udržateľnému životnému štýlu? Nepíšu ho len v rámci spolupráce s Yves Rocher, ale hlavne preto, že naozaj chcú dopomôcť k lepšiemu životu na našej planéte bez zbytočného odpadu.

A teraz z trošku kreatívneho súdka. Nemohla som sem nepridať článok Vladimírky z blogu Vladies, v ktorom sa rozhodla spraviť z klasických sandálov hit tejto sezóny. Hneď na prvý pohľad som nechápala prečo je v názve článku DIY, pretože jej konečný výsledok vyzerá tak, akoby ho kúpila v klasickom obchode. Presvedčte sa na vlastné oči aj vy.



FITNESS
Aj naďalej pokračujem vo svojej fitness ceste a cítim sa skvelo viac a viac. Určite ste spozorovali novú FITNESS kategóriu na mojom blogu. Rozhodla som sa prispievať články na túto tému a tým pádom s vami zdieľať moje vlastné skúsenosti. Nechajte sa inšpirovať poslednými článkami ako 5 rád ako začať cvičiť a zotrvať, Back on track či Prečo sa mi nedarilo schudnúť...


LIFE


 čudujem sa, že sa popri všetkých tých povinnostiach stíham venovať aj niečomu takému

moja najmilovanejšia časť dňa a najlepšie raňajky v podobe ovsenej kaše <3
moje celodenné What I Eat In A Day môžete sledovať na mojom Instagrame v Instastories

 k tomuto netreba komentár, keďže som o týchto hranolkách písala naozaj všade

na mojom ešte zatiaľ existujúcom Instagramovom profile Noralic.fit (malý experiment) nájdeš recept na tento bielkovinový, mrkvový veľkonočný koláč

počas týchto mesiacov som sa rozhodla pre #nomakeupchallenge a to hlavne kvôli môjmu akné (očakávajte rozsiahly článok)


zbohom jednorázové plastové slamky! 


Do Nico caffé Prešov sa budem vracať s veľkou radosťou
(papkali sme hokkaido polievku s cícerovými krutónmi a hokkaido toasty s volským okom a šalátom)

 stala som sa závislá na tomto snacku

 akoby som mohla zabudnúť na blogové narodeniny?


 v živote robíme veľa hlúpostí, ale toto? Radšej už neexperimentujem! Našťastie ma zachránila najlepšia kaderníčka pod slnkom.


 a prechádzam na najlepší aprílový zážitok v podobe prešovského Majálesu, ktorý otvoril festivalovú sezónu snáď ešte lepšie než minulého roku.






 spolu s mojím najšikovnejším ockom sme vytvorili takéto krásne tablo pre detičky v materskej škole



A aké boli vaše marcové a aprílové mesiace?



4 komentáre

  1. Och, nádherný článok! Ja som sa teraz pustila do kníh Dana Browna a neviem sa ich nabažiť; ale hneď si poznačím tieto, snáď sa k ním čoskoro dostanem – takže vďaka za tip! ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "WHY BE A MINIMALIST"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je moc pěkná inspirace, ty fotky jsou krásné, moc mě zajímá článek s nomakeup challenge! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeej, môj Prešov! :) Skvelý článok, tiež som bola na Majálese a veľmi sme si to užili :) Inak úžasné fotky :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyjo ♥ Udělala jsi mi obrovskou radost! Moc ti děkuji ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.