Ako nájsť svoj štýl obliekania


Nájsť pre mňa ten správny štýl v obliekaní pre mňa vôbec ľahké. Trvalo mi to niekoľko rokov (fakt nepreháňam) než som zistila čo naozaj chcem a kam smerujem. Písala som o tom v TOMTO príspevku na Instagrame alebo pred rokom v TOMTO článku.
Elegancia, street style, grunge...?
Išla mi z toho prasknúť hlava! No nakoniec sa mi to predsa len podarilo!

Rozhodla som sa, že si pretriedim celú svoju skriňu a všetky kúsky, ktoré nechcem, nenosím alebo mi už nesedia tak ako kedysi, vyradím. Ako to celé prebiehalo si môžete pozrieť aj v mojom najnovšom videu, kedy rozlúčiť sa s určitými vecami bolo pre mňa naozaj ťažké!



PRETO SOM SA ROZHODLA SPÍSAŤ PRE VÁS PÁR STRUČNÝCH BODOV, KTORÉ POMOHLI PRÁVE MNE:

1. Skúšaj

To, že nájsť pre mňa to správne orechové bolo extrémne ťažké som už písala. Počas predošlých rokov som vyskúšala snáď všetko. Prešla som si aj rockovým či metalovým obdobím a to už bolo vážne cez čiaru. Kombinovala som všetko so všetkým a myslela som si o sebe aká som "kúl" keď si obujem krikľavo žlté tenisky s ružovými legínami a do toho ešte dám neónovo-zelené tielko s modrou basebalovou šiltovkou. Už len tá predstava je na smiech.
Avšak to ma naučilo, že takéto kombinácie si už nikdy v živote neoblečiem!

2. Nos to, čo lahodí tvojej postave

Každý z nás má inú postavu a rovnako aj iné proporcie tela. Nie všetko pristane všetkým a to som skúšaním docielila aj ja. Moja postava je v tvare hrušky, čiže mojou prednosťou sú skôr boky a zadnica než hruď a prsia. Takýto typ postavy má napríklad Kim Kardashian, Jennifer Lopez či Rihana.
zdroj: Pinterest.com

3. Vyber si svojich top 10 kúskov

Pri prezeraní všemožných videí som si všimla, že skoro každá žena si vybrala svoje najlepšie kúsky, ktoré boli pre ne odrazovým mostíkom k ich vlastnému štýlu. Vyber si svoje najobľúbenejšie kúsky zo skrine a ulož ich vedľa seba. Čo vidíš? Pozeráš sa na minimalistické kúsky alebo z nich vyžaruje farebnosť a hravosť?

zdroj: Pinetrest.com

4. Vytvor si vlastnú paletu farieb

Tento bod sa úzko spája s predošlým. Ak vedľa seba vidíš jednoduché a minimalistické farby, máš to jasné. Rovnako to ale bude aj pri farebnejších veciach. Jednoducho ukáž svetu svoju osobnosť!

5. Foť si svoje outfity

Myslím, že pri rannom zhone si nájdeme 20 sekúnd času na odfotenie nášho outfitu hoci len o zrkadlo. Takto si môžeme v našom mobile vytvoriť nový inšpiratívny priečinok, kde si všetky outfity budeme navzájom porovnávať a nakoniec vyberieme tie, ktoré nám pristanú najviac. Jednoduché ale účinné.
zdroj: Pinterest.com

6. Inšpiruj sa

Pre mňa je obrovským zdrojom inšpirácie Pinterest, kde nájdem naozaj všetko. Stiahni si inšpiratívne outfity do mobilu, vytvor si z nich koláž, daj si ich na tapetu v mobile, vytlač si ich a nalep na nástenku... hlavne, aby si ich mal/a stále na očiach a nezabúdaj čoho sa chceš držať.

Mojím veľkým cieľom je stať sa malou slovenskou Parížankou, hoci sa to na prvý pohľad absolútne nezdá. Môj mobil je teda preplnený podobnými inšpiráciami, ktoré mám neustále na očiach. A presne to ma motivuje a drží nad vodou!
zdroj: Pinterest.com

7. Sprav si wishlist

A posledným bodom je ako inak wishlist. Vytvor si wihslist vecí, ktoré veľmi chceš a ktoré ti v šatníku chýbajú. Hlavne, aby si sa cítil/a vo svojom novom šate čo najlepšie. Ber to taktiež ako malú motiváciu k obrovskej zmene.

Tak to by bolo pre dnešný článok všetko. Dúfam, že vám bude nápomocný a vy sa tak dostanete s podobnej dilemy akou som si doteraz prechádzala aj ja. :)

Posledné video:


Všetky vytriedené veci môžete nájsť aj na novovytvorenej Instagramovej stránke BRINORA SHOP





12 komentárov

  1. Pekný článok aj jednotlivé tipy. ;) Inak musím povedať, že mám mega rada tie upratovacie videá. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ti <3 a som rada, že sa Ti video páčilo :)

      Odstrániť
  2. Ja som tiež veľmi dlho nevedela, aký je môj štýl. Počas strednej som nemala žiaden "štýl" — jednoducho som nosila to, čo sa mi páčilo bez ohľadu na to, či to spadalo do nejakej rovnakej kategórie. A často to boli iba jednoduché tričká a rifle, keďže ranné vstávanie pred šiestou ráno určite nebol pre mňa ideálny čas na skladanie nejakých komplikovaných outfitov. Ale keď som prešla na vysokú a odsťahovala sa, Bratislava a nové prostredie na mňa automaticky vytvorili tlak, kedy som mala pocit, že si čo najskôr musím nájsť svoj vlastný štýl, ktorý ma bude reprezentovať. A tak sa spustila vlna hľadania a malého trápenia :D Dlho som nevedela, aká je moja pravá cesta, lebo viem oceniť každý jeden štýl, aj grunge či street style, ktoré by som si ale na sebe asi nikdy nevedela predstaviť. A to, že som človek, ktorý rád ostáva vo svojej komfortnej zóne sa na tom tiež prejavilo — samej sebe som veľmi dlho hovorila, že niečo také by som si nikdy neobliekla.

    Mne pri hľadaní svojho štýlu pomohli dve veci. Prvou je pozretie do vlastnej skrine — vybrala som kúsky, ktoré sa mi páčili a veľmi rada som ich nosila; a hľadala som, čo majú spoločné. A druhou bola tiež inšpirácia — na sociálnych sieťach (a hlavne Pintereste) sú milióny fotiek a možnosť vytvárania "koláží", takže hľadaním outfitov, ktoré sa mi páčili, som akosi našla aj svoj vlastný štýl. Neviem, či ho viem nejako pomenovať, ale ak by som mu mala dať menu, tak by som ho označila ako formal-casual — teda akási zlatá stredná cesta medzi uvoľneným oblečením na každý deň, ako sú jednoduché tričká, rifle a tenisky, a formálnejšími blúzkami, sakami, nohavicami a lodičkami.

    Veľmi pekný článok a opäť podarené video ❤
    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "WHAT IS SUSTAINABILITY"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Pinterest je pre hľadanie inšpirácie ako stvorený a úprimne, som schopná pri ňom zabiť aj polovicu dňa. Ja som hlavne rada, že všemožné hľadanie sa už ako tak skončilo a ja som našla niečo pre seba. Hoci neviem čo bude v budúcnosti, ale hlavne dúfam, že ma to neomrzí :D Ďakujem Ti za komentár <3

      Odstrániť
  3. je naozaj take dolezite najst si svoj styl? sice nosim vacsinu casu dzinsy/teplaky + tricko, ale obcas si rada obleciem aj saty vo vsedny den. jednoducho sa obliekam podla nalady. mne sa velmi pacil tvoj post so siedmymi roznymi outfitmi, pretoze podla mna to ma tak v zivote vyzerat. kazdy outfit bol niecim iny, vynimocny, jeden viac elegantny, dalsi viac casual, jeden ruzovy a druhy vojensky zeleny. a vsetky si bola ty. aspon som z toho mala ten pocit.
    ja teda hladanie stylu prenechavam druhym a kupujem si a nosim, co sa mi paci, aj ked su to na jednej strane cierne gate a na druhej chlpaty barbinovskoruzovy sveter.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý na to máme iný názor :) Avšak ak nosíš to v čom sa cítiš dobre je to oveľa lepšie :)

      Odstrániť
  4. Podobně jako ty jsme si prošla celou řadou období, kdy jsem se snažila v tom oblékání najít. Pamatuji, jak jsem jako menší chodila pořád ve sportovním, protože tak chodila i mamka. Pak jsem ale chtěla být více slečna, tak jsem v sedmičce nosila úplně šílené barevné kombinace a všelijaké bižuterky atd, no šílené :D trvalo to dlouho, než jsem zjistila, v čem jsem v pohodě a popravdě do dnešního dne neumím říct, co je vlastně můj styl. Záleží podle dne, nálady, počasí a příležitosti. Občas se ráda obleču jednoduše, někdy elegantně a někdy jdu jenom jednoduše v džínách a nějakém volném tričku. :D Takže obdivuji všechny, kteří si stále drží tu svou eleganci. To já bych nemohla :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že si si naozaj prešla kadečím :D Ale na také obdobia sa spomína najlepšie :) Ďakujem za komentár <3

      Odstrániť
  5. Skvelý článok! :) Už dlho si vravím, že si už konečne musím určiť svoj štýl, lebo je to taký mix všetkého možného a rada by som mala niečo ustálené, čomu by som prispôsobila celý svoj šatník :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem ti v tom veľmi silno držať palce <3 A ďakujem krásne :)

      Odstrániť
  6. JLO looks like a million dollars on this picture <3<3 Great post:**!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tohle moc neřeším. Podle mě si můžu dovolit cca všechno, protože jsem štíhlá, což je megaplus. Nesluší mi ale výstřihy, nemám do nich co dát. :-D A tím to nějak hasne. Snažím se mít jednobarevné věci, které k sobě vzájemně ladí, abych se ráno moc nezdržovala. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.