Navždy sa zachová / 14.12.2019


Už prebehla poriadne dlhá doba (teda aspoň pre mňa) od môjho maturitného plesu (viac sa mi páči takéto pomenovanie než klasická stužková slávnosť), na ktorý som stresovala už od samotného začiatku školského roka. Takúto udalosť s jedinečnou atmosférou zažijete len raz za život a práve to robí tento večer tak výnimočným. Ako teda dopadol náš maturitný ples?



V hlave som mala všetko premyslené. Šatové inšpirácie som na Pintereste hľadala už v júly a môj plán bol jednoznačný. Srdcový korzet by zdobili nádherné minimalistické kamienky, ktoré by mierne prechádzali do nádhernej tylovej sukne do áčka. Ou a najlepšie by boli v mojej obľúbenej ružovej farbe. Avšak čím viac šiat som si prezerala, tým som bola zmätenejšia.
Šatový salón som našťastie mala vybraný už dávno. Aj keď sa ich v Prešove nachádza požehnane, môj výber padol na Bardejov, presnejšie In studio Bardejov. Majú veľké množstvo nádherných šiat, kedy musím povedať, bol naozajstný problém vybrať si jedny.
Môj výber sa pohyboval presne medzi týmito troma v poradí, pre ktoré som sa nakoniec rozhodla. (teraz uvažujem, či som spravila dobre, lebo pri prezeraní fotiek z kabínky, sa mi znova zapáčil môj prvý výber...)
Pôvodne som mala v pláne celý tento deň dokumentovať a tak to pridať na svoj YouTube kanál, no akosi som pri celom tom zhone zabudla natočiť svoje hektické ráno, a kým som si to uvedomila, zistenie, že mám vybitú batériu na fotoaparáte ma zarazilo ešte viac. Snažila som sa to celé brať pozitívne a nerozčuľovať sa pre také maličkosti.
Tak však pre mňa nastal ďalší šok od mojej najlepšej kamarátky, ktorá ma mala prísť nalíčiť, no práve v ten deň sa jej pokazilo auto. (mimochodom je veľmi šikovná, takže všetci povinne follow na jej Instagram) Vravela som si, to nič len to predýchaj.

Našťastie sa akoby zázrakom pre mňa naskytla ďalšia možnosť a to salón BodkaBeauty. Musím sa priznať, že som o nich doteraz nepočula, čo bola veľká chyba! Do salónu som vchádzala ako chodiaca mŕtvola a vyšla ako princezná, čo len značil ockov výraz tváre, keď ma zbadal. Nemohla som tomu všetkému uveriť!
Po posledných úpravách sme sa vybrali do našej sály a postupne začali všetko chystať. Avšak moja otvorená sánka pri pohľade na moje nádherné spolužiačky a štýlových spolužiakov sa nedala skrývať. Toľko princezien na jednom mieste sa len tak ľahko nevidí.



Po našom nástupe nasledoval slávnostný príhovor. Mojou úlohou bolo len prečítať to, čo som si pripravila, no akosi som to "nezvládla". Moje emócie sa pustili uzdy hneď na začiatku a pri pomyslení, koľko sme toho spolu zažili, či už dobrého alebo zlého, ako sa naše vzťahy uceľovali, menili, ako sme si k sebe našli cestu a samozrejme nesmiem zabudnúť na našu Triednu mamu, som to nemohla vydržať a slzy sa mi začali kotúľať po líci jedna radosť. 


(všetky profesionálne fotografie- Lubos Krahulec photography)

Myslím si, že to takto malo aj byť. Náš posledný ročník sa blíži ku koncu a maturita klope na dvere. (nesrandujem, už to budú len dva týždne!) Preto je maturitný ples zároveň aj prvým veľkým krokom k našej ozajstnej dospelosti. Touto nocou plnou tanca, smiechu, fotenia a bláznenia sa to všetko len začína...

Aké sú vaše spomienky na Maturitný ples?
Alebo vás to ešte len čaká?
Podeľte sa o svoje zážitky v komentároch...


5 komentárov

  1. V první řadě chci říct, že jsi jedna z nejkrásnějších maturantek, které jsem viděla <3 Já jsem měla ples před dvěma lety a vzpomínám na něj pořád. Byla to nejhektičtější a zároveň nejkrásnější noc mého života. Akorát narozdíl od tebe jsem si se šaty moc hlavu nedělala a potom se mi to málem vymstilo :D Měřím jen 152 cm a sehnat šaty na mojí výšku, aby splňovaly moje požadavky, se zdálo jako nemožný. No nakonec jsem si vybrala :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  2. My sme mali 15.12.2018 stužkovú <3 krásne šaty si mala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak je jeden deň, ktorý by som rada prežila znova, tak je to moja stužková. Akousi náhodou som sa až príliš "zamiešala" do príprav, takže celé týždne pred oným dňom boli pre mňa dosť stresujúce; a hoci všetko šlo podľa plánu, ja som stále čakala, že sa niečo pokazí, plus som furt myslela dva kroky dopredu, kvôli čomu som si celý večer užila menej, ako som chcela. Samozrejme, že by som spravila pár zmien (tie modré šaty by som si už nikdy neobliekla) a mnoho vecí mohlo byť lepšie, ale aj tak bol celý deň a noc jedinečné a určite na nich nezabudnem ❤ Ty si vyzerala ako hotová princezná, šaty si mala jednoducho nádherné! A držím palce pri učení!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "CASTOR OIL AND ITS BENEFITS"

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ty si byla vážně nádherná! Ale fakt! Ty vlasy jsou nejvíc krásný, hrozně závidím holkám s dlouhými a hustými vlasy, jak nádherně ty kudrnaté účesy vypadají. Já s těmi svými kousek pod ramena nic moc objemového nevytvořím.
    Já měla maturitní ples už před 4 roky, to je šílené, jak to utíká :D :D teď už bych si nejspíš vybrala úplně jiné šaty, než jsem měla, ale tehdy byly pro mě dokonalé a vysněné, takže to tak asi mělo být. Pamatuji si, jak jsem z toho byla nervózní, protože jsem to celé připravovala a nakonec to tak rychle uteklo, že ty nervy byly úplně zbytečné.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadáš opravdu jako princezna, strašně moc ti to sluší ♥
    Já jsem měla svůj maturitní ples před pěti lety, pořád mi přijde, jako kdyby to bylo včera :) Náš večer jsem si tenkrát moc užila, ani jsem nečekala, že se nám večer tak moc povede, jen to šíleně rychle uteklo :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.