Najlepšie Slovenské a České podcasty / časť prvá


Dnešným dňom zastihla maturantov a aj deviatakov ďalšia zaujímavá správa z oblasti koronavírusu. Oficiálne sa nám zrušila externá časť maturitnej skúšky! Aký mám z toho pocit? Sama neviem, čo si mám o tom myslieť. Karanténa sa predlžuje do odvolania, zatiaľ čo hneď po jej odvolaní a nastúpení do škôl nás čaká do dvoch týždňov jej ústna forma. Teraz mi už neostáva nič iné, len sa poctivo pripravovať, a aj keď v domácom prostredí to býva fakticky ťažké (dlhší spánok, Netflix, pečenie, varenie, cvičenie, natáčanie videí, kreatívne myslenie, nápady na blog...), musím to všetko prekonať a jednoducho sa k tomu dokopať.
Do toho všetkého sa akoby všetci učitelia zbláznili a posielajú nám učivá na home education naraz aj z predmetov, ktoré teraz absolútne nepotrebujeme.


Avšak snažím sa byť čo najviac produktívna a svoj čas na úlohy si plánujem na každý deň. Samozrejme, aby som nevyhorela nechávam si určité časti dňa na pauzičku a relax. Počas tohto voľného času zamestnávam telo a myseľ inými aktivitami ako napríklad prechádzkou v prírode, písaním svojich myšlienok, cvičením, pečením a v podstate všetkým, na čo som nemala počas hektických školských dní čas.
A aby som tieto aktivity nevykonávala len tak "nasucho", okrem pohodovej hudby si k nim vypočujem rôzne druhy podcastov, ktoré som si v poslednej dobe veľmi obľúbila.

V dnešnom článku vám preto ukážem mojich prvých piatich favoritov zo Slovenskej a Českej scény!




Ako prvou začnem šikovnou Valentýnou Procházkovou, vďaka ktorej som celkovo s podcastami začala. Jej podcasty ma veľmi bavia a stále sa teším na novú epizódu. Ak vás baví lifestyle, osobný rozvoj, motivačné myšlienky či len klasické babské reči, Val je skvelou voľbou. Do svojich podcastov si taktiež pozýva aj zaujímavých hostí, ktorí majú rozhodne čo predať ďalej.









Ak máte chuť pre kus humoru, nie je ani nad čím premýšľať. Myslím, že sa Petra Polnišová s Evelyn našli a vďaka tomu vzniklo takéto úžasné spojenie dvoch zábavných žien, ktoré sa neboja hovoriť naozaj o všetkom. Vzťahy, krízy, rozchody, "drby", aktuality... Svojou úprimnosťou vás zaručene dostanú!





Janinu som spoznala vďaka jej knihe a rovnako ako aj jej blogu. Hneď ako som zistila, že nahráva aj podcasty, bola som šťastím bez seba! Vo svojich podcastoch neprezentuje len zdravý životný štýl a správne stravovanie, ale taktiež aj hlboké myšlienky a rozhovory s množstvom inšpiratívnych ľudí, ktorí vás motivujú správnym smerom. 





Ak patríte k milovníkom fitness a zdravého životného štýlu, tak vám tento podcast od Jakuba Bucka môžem len a len odporúčať. Rady pri správnom chudnutí či naberaní, tipy na správne cviky či dokonca aj o tom, prečo máme spomalený metabolizmus.










Ak Lucku Minářovú ešte nepoznáte , tak to okamžite napravte! Milá, vtipná a pozitívna. Jej podcasty sú naladené do dobrej nálady a sebalásky. Táto milovníčka crossfitu vám ukáže, aké je to milovať vlastné telo, poradí ohľadom stravy a zdravého životného štýlu a taktiež vyspovedá inšpiratívnych ľudí. Mne sa napríklad veľmi páčil podcast o jóge, kde bola ako hosť Sára Tichá, a rovnako aj o tom Ako byť viac eko s Dewii.





Tak ja dúfam, že sa vám dnešné tipy na podcasty páčili a ja sa už teraz teším na ďalšiu várku.
Majte ešte krásny zvyšok dňa.

6 komentárov

  1. Val tiež už dlho počúvam a jej podcasty sú neskutočne skvelé! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som síce na vysokej škole a na 99% sa už do školy tento semester ani nedostanem (okrem skúšok haha) a musím povedať, že sa učím oveľa viac, ako keby do tej školy chodím. Neviem si predstaviť, ako to zvládajú na nejako matfyze, lebo už aj ja mám problém pochopiť niektoré praktickejšie učivá len tak z knihy. Bude to zaujímavé. :D

    Okrem Jakuba Bucka poznám všetky podcasty, dokonca všetky aj odoberám, ale počúvam pravidelne len prvé dva. Polnišovú a Evelyn radšej nepočúvam na verejnosti, lebo vždy sa tak debilne smejem :D :D Keď inak píšeš, že Lucka Min má podcast so Sárou Tichou ?? tak ten si idem hneď vyhľadať!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tými maturami ti držím palce, ale určite to zvládneš. ;) Ja mám zase obavy z mojich štátnic a z toho, ako sa na ne dostanem, ak aj otvoria školy, nakoľko študujem v Brne a o otváraní hraníc určite ešte pekných pár týždňov nebude ani slychu. :D

    Podcasty inak ja veľmi nepočúvam, neviem sa na to sústrediť. :/ No ten s Polnišovou a Evelyn znie dobre. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem dřív hodně podcasty poslouchala, ale pak přišel jejich obrovský boom a já najednou měla pocit, že toho musím poslouchat hrozně moc, byla jsem jimi tak přehlcená, že jsem je téměř úplně přestala poslouchat :) Ale ráda si občas poslechnu třeba právě Valentýnu nebo Čas kávičky :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Z týchto podcastov poznám akurát The Healthy Tapes ale určite mrknem aj na ostatné. Okrem Evelyn a Polnišovej, neprejavujem k nim pozitívne emócie :D

    BarsVee

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Všechny tyhle podcasty, kromě toho od Jakuba Bucka, poslouchám a mám moc ráda! :)
    Mohla bych doporučit ještě třeba podcast V oblacích od Terezy Salte, Linku od Kovyho a Terezy Salte, nebo třeba Vinohradskou 12, která je skvělá na informace o aktuálním dění. <3

    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.