Čo by to bolo za veľkonočné obdobie bez pečenia všemožných dobrôt? Každým rokom dodržiavame určitú tradíciu koláčov a zákuskov, avšak nebolo by to ono, bez nejakého malého experimentu. Tento rok som sa toho chopila ja. Z chladničky na mňa pozerala ricotta a tvaroh a ja som hneď vedela, čo bude nasledovať ďalej. A takto vznikla táto ricottová dobrota!
ČO BUDEME POTREBOVAŤ?
- 5 vajec
- 95g trstinového cukru
- 200g ricotty
- 250g jemného tvarohu (môžeme použiť aj grécky jogurt)
- 100g celozrnnej špaldovej múky
- polovicu ČL prášku do pečiva
- šťavu z polovice citróna
- kvalitnú horkú čokoládu (ja som použila 95%)
- ovsené vločky
- škoricu
POSTUP PRÍPRAVY
- najskôr si ručným mixérom vyšľaháme vajcia s cukrom
- ak nám táto zmes pri mixovaní postupne začne blednúť a jej konzistencia bude pripomínať jemný krém, pridáme ricottu, tvaroh a citrónovú šťavu, ktoré vmiešame taktiež mixérom
- do zmesi následne pridáme múku a prášok do pečiva
- tretinu hotového cesta vylejeme do okrúhlej form vytretej kokosovým olejom a obsypanej múkou
- do tejto tretiny vtlačíme na väčšie kúsky nalámanú horkú čokoládu a prikryjeme zvyšným cestom
- na záver navrch pridáme ovsené vločky so škoricou a takto pečieme pri 180°C cca 50-60 minút
Nech vám chutí ❤
Vážně mě pobavila věta: "Co by to bylo za Velikonoce bez pečení?" :D .. no byly by to moje Velikonoce :D já nepeču ani normálně, natož na Velikonoce, které ani nějak extra neřeším. :D Já jsem ten typ, co potom jí, co ostatní upečou a uvaří :D a tu tvojí dobrotu bych si teda rozhodně dala! :)
OdpovedaťOdstrániťoch to vyzerá parádne :D
OdpovedaťOdstrániť