Tipy na jarné čítanie / mojich 7 obľúbených kníh


Ak si otvoríte akúkoľvek mediálnu stránku s tipmi ako využiť túto karanténu efektívne a nezblázniť sa z toho, vybehne na vás nejeden bod ohľadom čítania kníh. Aj keď sa niektoré opatrenia pomaly začínajú rušiť, tak myslím že na dobrú knihu nikdy nie je neskoro. Do mojej terajšej každodennej rutiny som zaradila prečítať si aspoň jednu kapitolu knihy denne, a musím povedať, že sa mi to darí dodržiavať skoro každý deň, na čo som nesmierne hrdá. Preto vám chcem ukázať moje najobľúbenejšie knihy, ktoré sa mi podarilo prečítať už niekoľkokrát a ktoré mi takpovediac pomohli zmeniť moje myslenie a pohľad na svet. 
UPOZORŇUJEM, že sa skôr jedná o motivačnú literatúru, čo nemusí byť práve pre každého.

Pamätám si deň, keď som si túto knihu kupovala. Okamžite ma zaujala svojím zovňajškom a nádhernou ilustráciou na jej obale. (viete, že ružovú jednoducho milujem a dávam to poriadne najavo). No po prečítaní jej obsahu a po prelistovaní zopár stránok som vedela, že si ju musím kúpiť. Táto kniha ma veľa múdrych rád ohľadom vnútorného zdravia, psychickej pohody a pomôže vám pochopiť určité “tajomstvá”, ktoré sa bežne nachádzajú okolo nás, avšak mi si ich nevšímame (v horšom prípade ich ani vidieť nechceme). Stále keď som dočítala čo i len prvú stránku, hneď mi to vykúzlilo úsmev na perách. Preto ak chcete objaviť svoje skutočné ja a vnútornú silu, siahnite po tejto knihe.

Ak mám povedať pravdu, túto knihu som kupovala veľmi rýchlo a bez rozmyslu. To, že som si veľmi obľúbila Francúzsky štýl a samotné Francúzsko ma priviedlo k tomu, aby som si o tom kúpila aj knihu. Môj pôvodný plán bola kniha Ako sa stať Parížankou nech žijete kdekoľvek, a myslela som si, že táto kniha jej bude čo najviac podobná. Doma, po prečítaní obsahu, ma prekvapila hneď prvá veta: “ No a čo, ak sme číslo 40 videli naposledy na tachometri!” Páni, tak táto kniha je určená pre ženy po štyridsiatke... Uvažovala som či ju niekomu nepodarujem, ale keď som sa do nej začítala, nepustila som ju z ruky. Je písaná podobným štýlom ako všetky knihy o tomto štýle, a aj keď sa na obale píše po štyridsiatke, ešte to neznamená, že ju nemáte čítať ak máte 16 či 38.

K tejto knihe som sa dostala vďaka Markétke Frank, kde ukazovala jej najobľúbenejšie prečítané knihy. Ak ste už niekedy počuli o Zákone Príťažlivosti, tak určite viete o čom v prípade tejto knihy pôjde. Miluj svoj život učí sebaláske, psychickej a duševnej pohode a taktiež ako nájsť cestu k sebe samému. Rôzne príbehy ľudí, ktoré Louise vo svojej knihe sppomína, upevňujú jej jednotlivé body a rady. Jej kniha bola prvou, ktorú som začala čítať po nových informáciách o Zákone príťažlivosti a veľmi mi pomohla zmeniť môj pohľad na svet.

Táto kniha sa stala snáď mojou najobľúbenejšou z motivačnej literatúry. Prečítala som ju už trikrát a stéle sa jej neviem nabažiť. Je podobná prvej a tretej knihe, avšak je písaná s humorom a pritom kladie dôraz na veľmi podstatné veci. Skúste ju aj vy a samy zistíte o čom vlastne celý ten čas píšem. (Páni, koľko málo o mojej najobľúbenejšej knihe. To ako vraví o tom, že na ňu fakticky nemám slov)

Myslím, že o tejto knihe ste už určite počuli, kedže sa jedná o BESTSELLER #1. Kniha rozpráva príbeh o úspešnom právnikovi, ktorého dosiahnutý úspech zakrýval prázdnotu v jeho vnútri. Rozhodne sa skončiť so svojou “dokonalou” prácou, ktorá mu do života priniesla len stres a úzkosti. Aj keď mal všetko na čo si ukázal, rozhodol sa predať všetok svoj majetok a vybral sa hľadať pravdu o živote do stratenej zemi menom Sivana.
Táto kniha v sebe skrýva mnoho múdrostí. Keď som ju čítala prvýkrát, čo bolo asi v sedemnástke a vôbec som nevedela o vyššie spomínanom zákone, absolútne som netušila o čom celá kniha vlastne je. No teraz je rozumiem až príliš.

Manuál pre blogerov číslo 1! Akonáhle Hanka na svojej sociálnej sieti oznámila, že vyjde je prvá kniha v spolupráci so Štefanom Polgárim a mnohými inými blogermi, moje oči sa rozjasnili. Myslím, že túto knihu by mal vlastniť každý bloger a to hlavne kvôli tomu, že obsahuje potrebné informácie pre úplných začiatočníkov. Vysvetľuje čo sú jednodlivé pojmy ako napríklad Affiliate marketing, Barter, CMS či Doména, oboznamuje nás príbehmi úspešných slovenských a českých blogerov a dokonca ukazuje ako si vyberať spolupráce s rôznymi značkami...
Jedným slovom, toto je BIBLIA PRE BLOGEROV.

Popravde túto knihu som ešte nedočítala, ale stačila mi prvá kapitola a vedela som, že ju s vami musím zdieľať. Táto kniha je kombináciou najúspešnejších techník osobného rozvoja, ktoré autor získal pri budovaní vlastných firiem. Úprimne sa nemôžem dočkať toho, kedy ju celú prečítam a dozviem sa fakticky prospešné veci aj pre úspešné podnikanie, produktivitu a elán do práce, ktorá ma tak nesmierne baví!


Tak toto by bolo zhrnutie mojich siedmych obľúbených kníh, a už teraz sa teším na ďalšie pokračovanie.
Do komentára mi určite napíšte, aké sú vaše obľúbené knihy. Rada sa nechám inšopirovať aj vašimi nápadmi.
Love you all ❤️

4 komentáre

  1. Knihu od Hanky mám aj ja, veľmi mi pomáha :) Momentálne čítam The Wonder Down Under, ale rada sa vraciam ku Garance Doré - Love x Style x Life, ktorá mi dala mnoho v oblasti beauty, fashion ale aj motivácie či inšpirácie. 🙏🏼💗
    BarsVee┃A Brief Inquiry Into University Life - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite píš aj ďalšie knižné články. :) Inak ti to na fotkách veľmi sluší.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělé tipy na knížky, určitě si nějakou z nich zařadím do seznamu plánované četby! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tvorbu úspešného blogu mám rozčítanú už mesiace, lebo je to kniha, ktorá nie je úplne vhodná na neskoré večery 😅 Radšej ju čítam pekne pomaly, mám pocit, že si tak z nej vezmem viac. Ale je skvelá — úžasný nápad spojiť všetky užitočné tipy na jedno miesto. A na ostatné určite mrknem; prvé dve vyzerajú veľmi zaujímavo!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "5 THINGS TO DECLUTTER TODAY"

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.