Rozhodnutá pre úspech / Book review + SÚŤAŽ

 

Z posledného knižného článku už určite viete, že v literatúre okrem klasických či romantických príbehov, patrím aj medzi veľkých fanúšikov motivačnej literatúry a kníh osbnostného rozvoja.

Koncom júla mi na Instagrame vybehla reklama na knihu menom Rozhodnutá pre úspech od Zuzany Maliníkovej- podnikateľky, spisovateľky a certifikovanej mentorky, ktorá sa okrem podnikania a marketingu vzdelávala aj v oblasti osobnostného rozvoja a motivácie.

Kniha Rozhodnutá pre úspech - Ako dosiahnuť úspech, splniť si svoje sny a byť spokojná sama so sebou, je určená prevažne ženám, ktoré sú ochotné zmeniť svoj život a chcú niečo dokázať, či už v oblasti podnikania, alebo spomínaného osobnostného rozvoja. Hlavnou myšlienkou knihy je, aby každá z nás žila život podľa svojich predstáv a plnila si svoje sny.


“Túto knihu venujem všetkým ženám, ktoré sa každý deň snažia byť lepšou verziou samej seba, prekonávať prekážky a ísť za svojimi snami.”



Knihu som začala čítať hneď, ako mi prišla a musím sa priznať, že som sa do nej začítala natoľko, až som sa od nej nemohla odtrhnúť

Jej obsah je rozdelený do siedmych častí a to konkrétne:


  1. Rozhodnite sa pre úspech
  2. Zmeňte svoj život
  3. Splňte si svoje sny
  4. Staňte sa optimistkou
  5. Motivujte sa
  6. Buďte sama sebe najlepšou kamarátkou
  7. Budujte úspešné vzťahy

Ak by som ju mala ohodnotiť z hľadiska obsahu a celého kontextu, s radosťou ju môžem porovnať s úspešnými zahraničnými motivačnými knihami ako Buď ťažký frajer od Jen Sincero alebo Pravidlá úspechu od Jacka Canfielda.
Po dočítaní každej kapitoly som bola (a ešte stále som) neuveriteľne motivovaná skúšať nové veci a rozbehnúť aj svoj vlastný kreatívny biznis, ale o tom neskôr. Mali ste už niekedy rovnaký pocit pri čítaní motivačnej literatúry? Ak nie, tak jednoznačne siahnite práve po tejto.


“Nesnažte sa o dokonalosť! Veľkou prekážkou, kvôli ktorej sa mnoho ľudí nikdy neodhodlá s niečím začať, je snaha o dokonalosť.”



Aby toho nebolo málo, ku knihe Rozhodnutá pre úspech bol ako darček pribalený aj motivačný diár pre ženy Denník úspešnej ženy. Ten je zostavený tak, aby ste si každý týždeň stanovili 5 cieľov, ktorých splnenie vás posunie bližšie k vašim snom. Samozrejme zo začiatku nemusí byť cieľov práve 5, keďže ich plnenie môže byť náročnejšie. Všetci totiž dobre vieme, aké sú začiatky ťažké.


“Cieľom môže byť nielen sa niečo naučiť, v niečom sa zlepšiť alebo niečo urobiť, ale aj zbaviť sa nejakého návyku, alebo niečo nerobiť.”


Podstatou je si každý deň najskôr vyplniť dátum, aby ste sa k jednotlivým dňom mohli vrátiť a sledovať svoj pokrok. Ja som si svoje ciele zapísala okamžite a už teraz viem, čo je potrebné zmeniť.

Diár začína pondelkom a nie je viazaný na žiadny konkrétny rok ani mesiac, čiže môžete začať ktorýkoľvek pondelok.
Okrem svojich cieľov máte v tomto diári priestor aj na plánovanie. Čo by ste chceli v najbližších rokoch dokázať, kam by ste sa chceli posunúť? Všetko si pokojne zapíšte na plánovacie riadky tohto diára.


SÚŤAŽ

A čo by to bolo bez klasickej súťaže? Na mojom Instagrame si v spolupráci so samotnou Zuzkou Maliníkovou o túto knihu môžete aj zasúťažiť. A ako darček k nej dostanete aj vyššie spomínaný Denník úspešnej ženy. Stačí ak sa prekliknete na môj Instagram a splníte vyžadované podmienky pod súťažným príspevkom.

Držím vám všetkým palce a prajem vám ešte krásny deň.
S láskou Nora ❤️


3 komentáre

  1. Jeee, takové knihy mám také ráda. A ten deník je taky super. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O knihe som už počula a vyzerá celkom zaujímavo! Nikdy som motivačnú literatúru cielene nevyhľadávala, vždy som sa prikláňala k beletrii, ale musím uznať, že má niečo do seba 🥰

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "WHERE TO BUY ETHICAL CLOTHING PART 03"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ta knížka mě hodně zaujala, možná si ji také pořídím - děkuji za tip! :))

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.