Hľadá sa Nora


Keď mi minulého roku začiatkom mája zmizol môj starý Instagram, bola som naozaj zničená. Hoci som sa kvôli tomu veľmi trápila a robila všetko preto, aby sa mi vrátil späť (čo bohužiaľ nebolo možné), snažila som sa celú túto situáciu brať z pozitívnej stránky. A čo, že mi zmizla niekoľko ročná práca?

Začnem odznova! A začnem s niečím novým!


Vtedy som bola na 100% rozhodnutá. V hlave som mala do bodky premyslené, ako to všetko bude vyzerať a nič ma v danej chvíli nemohlo zastaviť. A tak som teda začala. Perfektne zladené fotografie, flatlays vždy v presnej postupnosti a radosť z tvorby ma vždy motivovali ďalej v práci, čo ma zároveň donútilo k samotnému zlepšovaniu. Prešla jar, leto a následne aj jeseň a zima. S príchodom nového roka sa opäť všetko zmenilo.


Som človek, ktorého po určitej dobe viacero vecí omrzí a ktorý musí okamžite začať robiť niečo iné a to sa samozrejme netýka len sociálnych sietí. Síce tomu naznačuje aj moje nepredvídateľné znamenie zverokruhu, ale osobne si myslím, že to bude hlavne vo mne samotnej. Niekedy sa pre niečo nadchnem až tak veľmi, že nepozerám na okolnosti. Hneď na to sa ani len nenazdám a už začínam niečo nové bez akéhokoľvek premyslenia a zhodnotenia situácie. Je to ako byť na horskej dráhe po kreatívnej stránke. A presne to na tom všetkom najviac neznášam.


Občas na mňa príde chvíľka, kedy sama neviem čo vlastne chcem. Vtedy sa pristihnem pri tom, ako celý deň premýšľam nad jednou myšlienkou (podľa toho, čo si opäť vymyslím) a to ma neuveriteľne vyčerpáva. Následne nemám chuť robiť absolútne nič. Len ležím v posteli a premýšľam, čo môžem a nemôžem urobiť. O pár dní neskôr, teda ak sa do môjho výmyslu nepustím skôr, si len poviem, aké hlúpe bolo strácať čas nad takou banalitou. Dáva vám to vôbec zmysel?


Trápi ma to. Ja sama sa preto trápim. Mám za sebou totiž až príliš veľa nápadov a vecí, do ktorých som sa s radosťou vrhla a ktoré som zároveň ani nedokončila. Ako dlho mi vydrží tento nový plán? Na túto otázku žiaľ neviem odpovedať ani sama sebe. Jediné čo viem je, že moja túžba skúšať nové a nové je silnejšia. Avšak ja som sa aj napriek zmene nezmenila, hoci mi viacero z vás písalo, či som v poriadku, keďže sa už neusmievam tak ako kedysi. 

Som v poriadku. Moja povaha je stále na tom správnom mieste (teda zatiaľ).


Dúfam, že som vás týmto chaotickým a neusporiadaným článkom neodradila. Sú to len moje myšlienky, ktoré sa mi v hlave neustále preplietajú a nechcú sa nijako zastaviť.

Ak si aj vy momentálne prechádzate niečím podobným, prosím dajte mi o tom vedieť do komentára. Snáď sa takto vzájomne podporíme a spoločne niečo vymyslíme.

Love you all ❤️

4 komentáre

  1. Úplne rozumiem ako sa cítiš a v mnohom sa stotožňujem! Čo mne pomohlo, bolo neupínať sa na znamenie. Kedysi som si takto veľa vecí obhajovala, až som prišla na to, že deň v ktorý som sa narodila absolútne nedefinuje nič v mojom živote. Ale to asi teraz nepotrebuješ počuť. Prajem Ti, aby si sa našla. Máš to v sebe, určite vieš kým si, len je to také obdobie. A ja Ti držím palce, aby si sa cez to dostala. Dopraj si pauzu akú potrebuješ. Zmysel Ti dá len a len to, čomu ho budeš chcieť dať. Ak cítiš, že to robíš, nie je úplne tým čo by si chcela, najprv si daj pauzu a uvidíš, či s tým napríklad po mesiaci budeš chcieť skončiť úplne. Ja sama som prišla pred rokom a pol o môj 3k insta, nemala som síl ani len niekomu písať, že sa stala taká vec a neviem sa k nemu dostať, taká som bola zo všetkého vrcholne demotivovaná. Ale tento komentár nemá byť o mne :D

    Držím Ti palce. Si úžasná osôbka, od prvého blogerského stretka s kočkami si mi veľmi sadla a považujem ťa za jednu z najsilnejších osôb na Instagrame, bez ohľadu na čísla. Si super! Oddýchnu si a uvidíš, chytíš druhý dych.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Myslím si že takových jako jsi ty se nás tu najde víc a já se může hned přidat mezi ně. Prostě jsem taková, že když něco chci chci to mít hned jít si za tím a mít to opravdu dokonalé a když už to konečně mám tak mě to naplnilo a hledám zase něco nového :D :) a že občas nevím co vlastně chci? To je úplně přesný :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Občas je potřeba se znovu odrazit a začít s něčím novým. Naprosto tě tedy chápu a držím ti palce! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Haha, ja som úplne rovnaká 😅 A tiež sa to odráža hlavne na Instagrame a na blogu — nikdy nie som plne spokojná s obsahom a hlavne úpravami, vždy hľadám nejaký "lepší" filter, a na blogu tiež stále robím milión drobných úprav, až ma kamoši za to stále oháňajú, že keď ešte raz prídu na blog a uvidia, že sa niečo zmenilo, tak k tomu nebudem mať prístup 😂😂 Ale myslím, že je to v poriadku. Všetko naokolo nás mení a formuje, ovplyvňuje, kto sme a čo sa nám páči. Nepotláčaj túto svoju stránku! Tvoj instagram je v prvom rade TVOJ. Je to miesto, kde môžeš skúšať milión filtrov a striedať do detailu naaranžované flatlays s momentkami. Ja myslím, že je fajn že sa nechávaš inšpirovať okolím a do všetkého vložíš kúsok seba. Tak keď na teba nabudúce príde chvíľka, kedy budeš dumať nad nejakým projektom alebo sa budeš pohrávať s nejakou myšlienkou — sprav to. Nezáleží na tom, či ti to zaberie desať minút alebo desať hodín, či to bude mať nejaký užitočný výsledok alebo či to bude len strata času. Aj keď niečo nedokončíš — je to v poriadku. Vlož sa do toho, precíť to a buď kreatívna 🥰🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Monika a Lucie z BEZ OBALU: Kolemjdoucí zajíma, co děláme

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.