Hromady a hromady oblečenia


Kedy som pochopila, že mám reálny problém s nakupovaním nových a nových vecí?

V podstate som o tomto probléme vedela ešte predtým, než som nákupnému šialenstvu prepadla. Vedela som o tom, len som to akosi nechcela vidieť. Moje neprestajné zakrývanie si očí skončilo až tak, že pri otvorení mojej skrine na mňa padala jedna hromada oblečenia za druhou. Myslíte si, že som tieto kusy nového oblečenia stihla vôbec vynosiť? Myslím, že odpoveď na túto otázku poznáte už samy.


Všetko sa to začalo v mojom pubertálnom veku, kedy som si oblečnie a celkové obliekanie začínala všímať čoraz častejšie. Vďaka internetu som mohla sledovať rôzne fashion blogy či online časopisy. Dokonca som ja sama mohla prispievať a "inšpirovať" ľudí mojím štýlom obliekania, hoci som sa obliekala ako kanárik a kombinovala všetko so všetkým. Avšak postupom času to prestalo byť zaujímavé. Ľudia už moje oblečenie predsa videli! Teraz by to chcelo niečo nové, niečo iné. To, čo ešte nikto nevidel. Alebo žeby videl?


Trendy ma premohli natoľko, že som ako stratená myš hľadala, a samozrejme kupovala, stále nové kúsky do svojho šatníka. A slovom stále myslím naozaj STÁLE! Nakupovala som každý jeden deň. Či už to boli vietnamské obchody, výpredaje alebo nákupy v secondhandoch. Hlavne, že som mala obrovské množstvo oblečenia, ktoré som následne mohla kombinovať a ukázať ľuďom navôkol seba

Oblečenia bolo viac a viac a ja som v tomto kolobehu plávala niekoľko rokov od mojich 13. Všetky moje úspory, vreckové a zarobené peniaze som míňala na nepotrebné hromady vecí, ktoré mi tak či tak ležali v skrini, úplne nedotknuté. Postupom času sa mi už prestali páčiť, alebo už "neboli trendy". A to, čo sa mi aj páčilo bolo nepoužiteľné hneď po prvom praní.


Ako som už spomínala v predošlom fashion poste, svoje zmýšľanie som sa rozhodla zmeniť v roku 2019 a to prechodom na minimilistický šatník. Bohužiaľ neúspešne. Po necelom mesiaci som sa opäť vrátila do starých koľají.

Dnes tu stojím znova rozhodnutá zmeniť sa! 


Môj šatník začína dýchať len vďaka vám. Za pomoci môjho Instagramového butiku @brinora_boutique som sa vzdala už viac ako polovice nenoseného, niekedy aj úplné nového oblečenia, ktoré potešilo práve niektoré z vás. Takto toto oblečenie využije niekto iný udržateľnejším spôsobom.

Hoci už som o pár kíl ľahšia, oblečenie stále triedim a postupne ho na tento butik nahadzujem. Ak by ste mali o niečo záujem, neváhajte a určite sa naňho pozrite. Možno nájdete niečo, čo vám padne do oka a budete to nosiť s omnoho väčšou láskou ako ja. 


Pamätajte však, že MENEJ JE VIAC!




2 komentáre

  1. A to je presne cieľ fast fashion — donútiť ľudí, aby si mysleli, že potrebujú stále viac a viac oblečenia. Je super, že si si uvedomila chybu tohto začarovaného kruhu nekonečného nakupovania, a že sa snažíš spraviť zmenu ❤ Držím ti palce a teším sa, kam ťa to zavedie!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Průvodce bezobalovými obchody — To pravé z Hané, Ekokočka a Na co obal?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Šatník bych potřebovala pořádně protřídit, mám přesně tento problém - hromadění. :D Tolik zbytečných kousků, které jsem roky nenosila a stále vše skladuji...

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.