HEALTHY OREO CHEESECAKE

Po vegánskom tekvicovom koláči sem znova prichádzam s ďalším (vianočným?) chutným, viac zdravým než nezdravým receptom. No ešte pred uverejnením receptu mám na vás jednoduchú otázku. Čo si predstavíte pod pojmom Vianoce? 
Ja si okrem chvíľ prežitých s rodinou a priateľmi predstavím pečenie perníčkov a iných dobrôt s ich nádhernou vôňou, ktorú cítiť až na koniec našej ulice. Takže keď sa mi v tomto období zvýši troška času, hneď ho využijem na moje kulinárske a cukrárske (ne)schopnosti. A presne takto vznikol aj tento Oreo cheesecake. Inšpirovala som sa receptom od svetoznámeho Tasty, tak dúfam, že ho radi vyskúšate.



POTREBUJEME:
korpus
16 oreo cookies
polovica avokáda alebo 5 PL kokosového oleja (môžete využiť aj normálne rozpustené maslo, ak sa bojíte experimentovať)
1 ČL trstinového cukru

plnka
250-280g jemného tvarohu
1/3 šálky trstinového cukru (môžeme nahradiť aj iným sladidlom ako je stévia alebo rôzne druhy sirupov napríklad agávový alebo aj med)
plnku z oreo cookies
1 PL vanilkového extraktu
1 šálku rastlinného alebo živočíšneho mlieka
1 PL želatíny 
bio kakaový prášok alebo karob
POSTUP:
korpus
Najprv si oddelíme plnku od sušienok oreo. Čisté sušienky si rozdrvíme v sáčku alebo rozmixujeme v mixéry. Rozdrvené sušienky si preložíme do väčšej misy a pridáme k nim avokádo (alebo rozpustený kokosový olej) s cukrom. Poriadne zmes premiešame a dôkladne natlačíme do formy na pečenie. Necháme stranou a môžme sa vrhnúť na prípravu plnky.

plnka
Tvaroh si rozpustíme na miernom ohni a pridáme k nemu cukor, plnku z oreo sušienok a vanilkový extrakt. Miešame do úplného rozpustenia všetkých ingrediencií. 
Do zohriateho mlieka pridáme želatínu a všetko prilejeme k zmesi s tvarohom. Miešame a necháme zovrieť. Hotovú plnku nalejeme k hotovému korpusu a následne posypeme kakaom. (hlavne neurobte chybu ako ja, keď som pridala kakao až po stuhnutí plnky. Celý cheesecake sa neskôr nedal ani krájať a kakao lietalo všade možne)
Hotový cheesecake necháme stuhnúť v chladničke na 3-4 hodinky a tak ho môžeme podávať a vychutnávať si skvelú chuť!


1 komentár

Instagram

Brinora. Theme by STS.