3. novembra 2018

HOMEMADE PROTEIN BARS / HEALTHY RECIPES


Počúvame o nich z každej strany. Niektorí ich milujú, iní zase nenávidia. Proteinové tyčinky sa v poslednej dobe stali veľkým hitom nie len pre športovcov. Ja osobne sa radím medzi tieto dve skupiny ľudí. Proteinvé tyčinky milujem, no priemyselné spracovanie ma niekedy veľmi prekvapuje. Čítali ste si niekedy okrem výživových hodnôt na obale aj z čoho sú tieto tyčinky vyrobené? Kedysi som to ignorovala a bola zaujatá len koľko gramov bielkovín daná tyčinka obsahuje. 
A práve to ma ešte viac utvrdilo v tom, že nie je nič lepšie než samotná domáca výroba, kedy sama viem čo som do danej tyčinky pridala.



POTREBUJEME:
150 g ovsených vločiek
2-3 odmerky proteínu (ja som použila s príchuťou vanilky)
40 g nasekaných vlašských orechov
50 g arašidového masla
30 g medu (alebo javorového sirupu)
voda do hustoty
formu, do ktorej dáme zmes proteinových tyčiniek


POSTUP:
V mise si najprv zmiešame suché ingrediencie (ovsené vločky, proteín a vlašské orechy). Následne k nim pridáme arašidové maslo, med a podľa potreby trocha vody. Mala by nám vzniknúť zmes, ktorú natlačíme do pripravenej formy (ja som ju pre istotu vystlala papierom na pečenie, aby sa tyčinky neskôr lepšie vyberali). Zmes vo forme necháme odstáť v chladničke na 30-50 minút. 
Hotové tyčinky nakrájame a užívame si ich lahodnú chuť!


Join the conversation!

  1. Vypadají skvěle, někdy je určitě zkusím, jelikož vyhledávám zdravější tyčinky :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Proteínové, ale aj celkovo müsli tyčinky sú niekedy doslova záchrancom :D Určite vyskúšam! ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "VEGANISM AND DEFICIENCIES"

    OdpovedaťOdstrániť

Latest Instagrams

© Brinora. Design by FCD.