Budapešť 2019


Boli ste už niekedy na jednodňovom výlete s cestovnou agentúrou? Ja som to minulú sobotu (24.8.19) vyskúšala po prvýkrát a bol to vážne skvelý zážitok. Zo začiatku som pociťovala strach a obavy hlavne z toho, akého sprievodcu naša slovenská skupinka dostane a či to vôbec bude stáť za to. Moje obavy však boli zbytočné, pretože cely výlet sa podaril a hodnotím ho 8/10.



Samotný výlet sme našli cez Zľavomat.sk a cestovali sme s agentúrou ADRIA TRAVEL. Tá ponúkala poznávací zájazd do Budapešti s možnosťou návštevy Tropicaria, do ktorého sme ja a mamka nešli, keďže sme tam už obe boli. (kde sme za ten čas boli sa dozviete už čoskoro v najnovšom videu)

Po 5 hodinovej ceste (vyrážali sme okolo 6:00 ráno) aj s prestávkami sme sa konečne dostali do tohto nádherného historického mesta. Samozrejme na niektoré ulice sme museli pozerať z autobusu, keďže by nám to zabralo viac než jeden poznávací deň. Náš obdiv patril každej maličkosti. Po autobusovej prehliadke mesta sme sa dostali na Rybársku baštu, z ktorej bol prekrásny výhľad na peštiansku časť mesta. Samozrejme, nemohli sme vynechať ani pohľad na sochu sv. Štefana a na kostol sv. Mateja, do ktorého sme sa bohužiaľ nedostali, keďže rad sa tiahol až k samotnej soche sv. Štefana a jednoducho nám to čas neprial.



Neďaleko od bašty nás naše kroky priviedli na Budínsky hrad. Anička (naša úžasná sprievodkyňa, ktorá si neželala, aby sme ju volali pani :D) nám všetko krásne vysvetlila a spomenula aj zopár legiend, ktoré sa s hradom spájali. Prešli sme sa k Matyášovej fontáne a následne sa šli kochať výhľadom z hradu na celú Budapešť.





A časť, na ktorú som sa najviac tešila. Samotné hlavné námestie. Hneď som totiž vedela, kam ma zavedú moje kroky. Počuli ste už niekedy o donutárni Mr. Funk? Ja som sa o nej dozvedela, ako inak, na Instagrame a hneď som vedela, že ju musím nájsť. Spoločne s mamkou (ktorá bola ochotná hľadať so mnou) sme ju našli zhruba po 15 minútach. Mali ste vidieť moju reakciu pri jej nájdení. Doslova som začala skákať v strede ulice, kde mimochodom sedeli ľudia v reštauráciách a nechápavo na mňa hľadeli. Úprimne? V tú chvíľu mi to bolo jedno. Svoje emócie totiž dávam najavo až príliš!

Po vychutnaní sladkého Unicorn donutu, sme sa dostali pred katedrálu sv. Štefana, do ktorej sme tentokrát aj vstúpili a nechali sa unášať jej krásou. Chceli sme ísť aj na Budapest Eye, ale znova nám to nedovolil čas. To je jediné, čo by som na celom tomto výlete vytkla.
40 minút na hlavnom námestí a 3 hodiny v nákupnom centre? Toto ma veľmi sklamalo. Radšej by som strávila viac času na tak krásnom prostredí než byť zavretá 3 hodiny medzi betónom.




No aj napriek tomu sme si to celé užili (už po druhýkrát) a máme na tento deň nádherné spomienky.
Boli ste už niekedy v Budapešti? Cestovali ste sami alebo s cestovnou agentúrou?
Teším sa na vaše komentáre <3

3 komentáre

  1. V Budapešti jsem byla po Vánocích na 4 dny a bylo to tam naprosto boží! Jsem ale ráda, že jsem nebyla s cestovkou. Nemám tyto organizované zájezdy ráda přesně z toho důvody, jaký zmiňuješ i ty. Plánují ti, co musíš dělat a být chvíli na náměstí, kvůli kterému tam jedeš a dlouhou dobu v obchoďáku, který máš i doma... To fakt nedává smysl -.-"

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky! Služby agentúry som na takýto výlet nikdy nevyužila, vadilo by mi to obmedzovanie - ako píšeš, 40 minút námestie a 3 hodiny nákupák?! Strašné!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Okej, toto ma teda definitívne prehovorilo, aby som začala organizovať výlet do Budapešti :D Ale asi by som nešla cez nejakú agentúru, mne vyhovuje postupovať podľa vlastného tempa :D
    Ach, a ten donut... ❤
    SIMPLY BERENICA | Facebook Page | READ ABOUT "DOCUMENTARIES TO WATCH"

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.