Chutný banánový chlebík / Zdravé recepty


Táto karanténa mi po dlhej dobe ukázala jednu základnú vec. Konečne som sa vrátila k niečomu, čo ma kedysi robilo tak veľmi šťastnou a pričom som po celodennej spleti myšlienok prišla na nové. Rovnako ako cvičenie, tak aj pečenie pre mňa znamená určitú formu relaxu. Výsledok po oboch vykonaných činnostiach je na nezaplatenie. Z jednej časti prekvapujúci a z druhej veľmi chutný
Recepty na zdravé banánové chlebíky sa nám v poslednom čase zobrazujú snáď zo všetkých strán, tak dúfam, že tento môj ešte dokážete stráviť. Celý je inšpirovaný knihou s názvom Zdravé sladkosti avšak určité veci som si pozmenila no svoje 🌸


BUDEME POTREBOVAŤ:
- 230g celozrnnej špaldovej múky
- 95g trstinového cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 ČL škorice
- 2 veľké zrelé banány (čím je banán tmavší, tým lepšie)
- 1/2 nastrúhanej cukety (nemusí byť! Ak ju nechcete použiť, pridajte ešte jeden banán)
- 50g rozpusteného kokosového oleja
- 1 vajce
- vanilkový extrakt
- rastlinné (alebo klasické) mlieko na zriedenie cesta, ak je potrebné

POSTUP:
- múku preosejeme a zmiešame s cukrom, sódou bikarbónou a škoricou
- banány roztlačíme vidličkou a pridáme k nim kokosový olej, vajce a vanilkový extrakt. Miešame, pokým nám nevznikne jednoliata hmota.
- túto zmes vložíme k suchým ingredienciám a dôkladne premiešame
- cesto vložíme do formy na chlebíček a pečieme pri 160 stupňoch cca 50 minút.

Dobrú chuť ❤️

5 komentárov

  1. Banánový chlebík som si už dlhšie chcela spraviť, no nevedela som si vybrať recept. Vyzerá dobre a určite vyskúšam ��

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Banana bread je v poslednej dobe moja závislosť :D Odkedy začala karanténa som ho robila už trikrát a ešte som sa ho neprejedla :D

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "BERENICA DESIGNS — NEW IN"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Banana bread je super! ♥ a tenhle vypadá fakt dobře! :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Och, tak tento vyzerá úžasne! Jednoznačne vyskúšam :)

    Viki z blogu BarsVee🌸

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Banana bread miluju, dělám ho často a snad nikdy mě neomrzí! :))

    OdpovedaťOdstrániť

Brinora