5 fitness aplikácií, ktoré rada používam


Na letných mesiacoch mám najradšej to, že si môžem svoj tréning pokojne odcvičiť aj vonku pri peknom počasí a využiť tak všetky cyklistické chodníky alebo príjemné cestičky v lesoch, určené nie len na prechádzky, ale aj príjemný beh. Aj keď veľmi nie som fanúšik behu, rada svoje cvičebné návyky občas pozmením a tým vyskúšam aj niečo nové. Samozrejme mojou motiváciou k behu sa stali moje nové Fitbit Versa 2, z ktorých mám obrovskú radosť. Vďaka nim aspoň vidím, koľko krokov som za deň spravila a čo mi ešte treba dohnať. Samozrejme na to, aby ste podobné informácie vedeli aj vy nemusíte mať práve tento druh fitness hodiniek. Stačia vám akékoľvek iné, pre ktoré sa rozhodnete vy sami.

V tomto článku sa však nebudeme venovať fit hodinkám. (Ak by vás naopak takýto druh článku zaujímal, dajte mi o tom vedieť dole do komentára, budem len rada)
Tentokrát som si pre vás pripravila tipy na skvelé fitness aplikácie, ktoré veľmi rada používam aj ja. Či už sa jedná o cvičenie, kontrolovanie kalórií alebo fit timer... Všetko vám hneď teraz ukážem.



1. MyFitnessPal 


Táto aplikácia je veľmi dobrým pomocníkom pri sledovaní vášho kalorického príjmu. Aj keď ja osobne si kalórie už veľmi nesledujem (kedysi som na tom bola závislá), občas je dobré mať prehľad o tom, čo do svojho tela každý deň dávame a či to nášmu telu vôbec prospieva.
Po prihlásení do aplikácie od vás bude žiadať, aby ste si zapísali svoj cieľ. Keď som si aplikáciu sťahovala, potrebovala som nabrať nejaké tie kilá, a tak som zadala naberanie na váhe. Tak nasledovala moja aktuálna hmotnosť, cieľová hmotnosť, výška, aktivita a podobne. Teraz to mám nastavené na udržiavaní svojej váhy.
Ak si svoj cieľ zadáte, tak už si len stačí zapisovať jednotlivé jedlá, ktoré ste počas dňa prijali. Buď si ich nájdete medzi výberom jedál (môžete napr. vidieť moje posledné použité jedlá) alebo si zapíšete to svoje naskenovaním čiarového kódu nachádzajúceho sa na obale potravín. Po kliknutí na výber zadáte množstvo v gramoch a už len sledujete počet kalórií.
Aplikácia vám samozrejme neukáže len prijaté kalórie, ale aj množstvo živín, bielkovín, sacharidov a zdravých či nezdravých tukov.

HODNOTENIE:
9/10


2. IntervalTimer

Ešte keď som nemala moje fit hodinky, rada som ako časovač pri cvičení využívala práve túto aplikáciu. Hlavnou úlohou aplikácie je vytvoriť si vlastný workout timer, ktorý vám bude pri cvičení vyhovovať. Potom ho už len stačí zapnúť a podľa znenia gongov cvičiť. Vy sami si nastavíte, ako dlho bude trvať vaša pauza a rovnako aj samotné cvičenie.

HODNOTENIE:
10/10


3. Buttocks workout

Ak aj vy patríte k milovníkom trénovania nôh a zadočku, tak táto aplikácia je stvorená ako pre vás. Je určite mnoho aplikácií určené na trénovanie nôh, ale mne sa najviac pozdávala práve táto. Aplikácia je zdarma (rovnako ako všetky, ktoré v tomto článku spomínam) no môžete si zaplatiť aj Premium verziu, čo podľa mňa nie je až také potrebné.

HODNOTENIE:
9/10



4. Yoga

Odkedy som zaradila jógu do mojej každodennej rannej rutiny, cítim sa oveľa lepšie. Niekedy si zacvičím podľa videí na YouTube, no inokedy mám chuť na niečo úplne iné. A práve pri tomto mojom rozhodnutí ma zachráni práve táto aplikácia. V nej máte na výber veľké množstvo druhov cvičenia jógy, ako napríklad Morning yoga, Butt toner, Power flow yoga, Sun Salutation či Yoga for abs, ktoré si viete vybrať aj podľa vašej nálady. Cvičením vás bude doprevádzať veľmi príjemná a relaxačná hudba, s ktorou si jógu užijete oveľa viac.

HODNOTENIE:
10/10


5. Fitbit

No a poslednou aplikáciu je aplikácia Fitbit, ktorá je určená priamo pre vaše Fibit fitness hodinky. No ak máte iný druh hodiniek, tak určite pre ne existuje ich vlastná aplikácia. A presne tu môžete sledovať dopodrobna vašu dennú pohybovú aktivitu a podobne. Neviem ako to je pri iných hodinkách, no práve pri týchto si môžete kontrolovať stravu a pitný režim (podobný princíp ako pri MyFitnessPal) či kvalitu spánku.

HODNOTENIE:
10/10



Dúfam, že som vám týmto článkom aspoň trošku pomohla pri hľadaní tej správnej aplikácie. Ak máte vy vašu najobľúbenejšiu aplikáciu a chcete sa o ňu podeliť, napíšte mi o nej tuto do komentára.
Majte ešte krásny zvyšok dňa ❤

12 komentárov

  1. Žádnou z těch aplikací neznám, ty jo :D já si vystačím se svou od Garminu, kde sleduji snad vše, co se dá :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahooj, úžasný článek měla bych zájem i článek o hodinkách 😍😍 nádherné je to napsané a přeji ti taky hezky den 💖🌺☺️❤️

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já nepoužívám žádnou aplikaci, chodím normálně do fitka a jógu cvičím, teďka teda trošku zaostávám, ale zase s tou jogou musím pravidelně začít :D ale s těma fitbitama mě všichni štvou :D už si je taky potřebuji koupit, ale pořád to odkládám! :D ale prý opravdu za to stojí :)

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma teší, že na dosiahnutie svojho cieľa nepotrebuješ nič len pevnú myseľ 🌸 S jogou ti samozrejme držím palce😊

      Odstrániť
  4. Ja používam predovšetkým aplikáciu spojenú s Garmin hodinkami a aplikáciu zameranú na strečing. :) Ďakujem za nové nápady, teším sa na preskúmanie aplikácií. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som tiež používala aplikácie na cvičenie ale nevedela som že sú aj na yogu nejaké. Ďakujem. Len teraz som tehotná, už po 5x takže som cvičenie trochu odložila. Ale hneď po pôrode sa pozriem na tie s yogou.

    MÔJ DRUHÝ TRÍMESTER

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj,

    téda. Našla jsem tvůj blog úplnou náhodou a musím říct, že máš krásný design, fotky a působíš moc příjemně (i na videích) 🌹 Zrovna včera jsem hledala nějaké supr appky na cvičení, takže je ráda testnu. 💪🏼😁 Máš můj follow a měj se krásně a pokud by ses chtěla vzájemně podporovat, najdeš mě na:

    Shades of Silvie

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tú Yoga appku asi vyskúšam, vďaka za tip. :) Tiež najčastejšie cvičím podľa Youtube či sama od seba, ale inšpirácia nezaškodí.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moc bych prosila o recenzi na hodinky. Jedny mám, ale moc toho neumí, tak jsem si řikala, že bych si pořídila nějaké víc spešl. Dost mě zaujalo, že si můžeš u hodinek nastavit intervaly cvičení? To neřikej, že to fakt umí :D. Já totiž intervalové tréninky miluju, ale občas je otrava sledovat display telefonu :D. Sice tam je zvuk, ale to nemůžeš mít zapnuté vždy.

    Verča ze Ztracena v Praze | BÉŽOVÝ OUTFIT S KAPKOU ČERNÉ + NEW IN | OUTFIT

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tie Fitbit hodinky má kamarátka. Ukazovala mi to a tá aplikácia je fakt vychytaná. S tým, že iné hodinky ponúkajú podobné aplikácie máš pravdu. Ja mám napríklad takýto Mi Band od Xiaomi a tá aplikácia je čo sa týka funkcií prakticky rovnaká ako pri Fitbit, len trochu inak poskladaná. Používam už asi rok a funguje to dobre. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.