Moja HYGGE izba v novom šate


Len prednedávnom som sa pustila do menšej prerábky môjho kráľovstva, ktorým je ako inak, moja izbietka. V podstate ma už vôbec nebavila neustála nostalgia v podobe bielych stien, nudného nábytku, ktorý sa do mojej izby absolútne nehodil a porozhadzovaných zbytočností na podlahe. Preto som sa rozhodla, za peniaze z mojej poslednej výplaty z letnej brigády roku 2018, túto nudnú nudu obliecť do lepšieho šatstva a tým ukázať jej stratené čaro.




Na začiatku sa vám ale musím priznať, že som nikdy nebola dobrá v organizovaní. Teraz je to už o niečo lepšie, ale kedysi to bolo veru strašné. Vezmime si napríklad akýkoľvek deň v týždni... dajme tomu sobotu. V túto krásnu sobotu som si izbu poupratovala do posledného smietka a sľúbila si, že v takomto stave ju budem udržiavať každý jeden deň! Vydržalo mi to maximálne tak v tú sobotu. Hneď na ďalší deň sa totiž konala akcia, na ktorú som nemala vhodné oblečenie, a preto polovica obsahu mojej skrine ostala ležať na podlahe. Komu by sa to všetko chcelo znova upratovať? Tak nastalo presúvanie kôpky vecí zo stoličky na posteľ počas dňa a z postele na stoličku počas noci.
A takto to nemohlo fungovať naďalej!
(predtým a potom)
 (predtým a potom)
(predtým a potom)

Našťastie s vyšším vekom sa môj odpor k neporiadku stupňuje. Nedokážem sa pozerať na rozhádzané veci a keď sa moja upratovacia nálada vyšplhá na maximum, som schopná upratovať až do neskorých nočných hodín.

To ma motivovalo k tomu, aby som si room makeover pekne naplánovala.
Najprv som si spravila menší návrh toho, ako by to asi malo vyzerať. Vybrala som si môjmu srdcu najbližší bohémsky minimalizmus alias škandinávsky štýl či štýl HYGGE. Pri prezeraní inšpirácie tohto štýlu na Pintereste som pocítila akýsi pokoj v duši a hneď som vedela, čo v danej situácii chcem.




Ďalej nasledovala zmena farby stien. Už od samého začiatku som vedela, že to bude niečo špeciálne. A preto moje rozhodnutie padlo na minimalistickú šedú. Všetci sa ma od toho snažili odhovoriť, pretože šedá je príliš studená farba. Teraz som z toho nadšená a som rada, že nikoho názor mi nezabránil v tom, čo naozaj chcem. Nafarbila som ňou len štyri steny, aby to zase nebolo všetko chladné a smutné. Vďaka tejto farbe nádherne vyniklo čelo mojej postele a nové biele police. Viac inšpirácie hľadaj na FAVI.sk




A čo s nábytkom? Nechám starý alebo kúpim nový? Samozrejme, môj rokmi opotrebovaný písací stôl musel ísť preč (darovala som ho) a rovnako aj moje handmade police zo starých drevených paliet. Nahradili ich minimalistický škandinávsky drevený stôl  , vysoký biely regál s nástennými policami a minimalistické zrkadlo.



Moja izba vďaka tejto menšej rekonštrukcii vyzerá presne ako z mojich predstáv, no predsa len tomu niečo chýba. Keďže som ohromný detailista a perfekcionista, chcelo by to ešte nejaké menšie úpravy, doplnenie zopár doplnkov a všetky chybičky krásy budú pekne napravené.

Preto som sa rozhodla spraviť si ešte menší wishlist, kde som všetky inšpirácie nabrala zo stránky BellaRose. Môj wishlist som rozdelila na dekorácie troch rôznych kategórií a to presnejšie na moje Pracovné miesto, Oddychové miesto a Kozmetické miesto. Tak sa spoločne pozrime na to, čo som zase vymyslela.

Pracovné miesto


1. Organizačná drôtená polica
2. Netradičná nástenná tabuľa
3. Závesná a stolná lampa v jednom
4. Dekoratívny sukulent
5. Elegantná biela stolička Bloomingville

Oddychové miesto


Kozmetické miesto


Tak ja len dúfam, že vás tento článok aspoň trochu inšpiroval a páčil sa. 
Veľmi by ma zaujímalo, aký interiérový štýl preferujete vy a ako si predstavujete svoj vysnený domov? Rada si prečítam všetky vaše komentáre <3

4 komentáre

  1. Dokonalá proměna! Já mám nábytek v pokoji navrhovaný na míru, takže u mě by takováá přestavba nejspíš nebyla možná, ale sem tam tu také něco pozměním, aby to vypadalo lépe. S uklízením to mám stejně, musím mít pořádek na poličkách, všechno na svém místě. Dokud si neudělám místo na stole, nejsem schopná pracovat. :D
    Moc se mi líbí ten tvůj "kosmeticný stoleček", něco podobného jsem si vždycky přála.
    Mimochodem, co se týče tvého wish listu, nedávno jsem sepisovala článek na DIY na tu nástěnnou tabuli, tak na to můžeš mrknout. :) https://terezasjournal.blogspot.com/2019/06/black-board-diy.html

    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ich vyzerá to vážne pekne!
    Hygge štýl oslovil veľmi aj mňa. Raz by som si dúfam v elegancií, minimalizme zariadila svoj dom, ktorý by som chcela aby bol spojený s prírodou. Čiže presne drevené materiály, kvety a tak ďalej!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je super, že si sa nedala odhovoriť od sivej, pretože vyzerá úplne úžasne! Do oka mi hneď padol tvoj nový stôl, je parádny ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "HOW TO ACHIEVE YOUR GOALS"

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.