Už som aj zabudla na to, aké to je piecť. Ako sa pri tejto aktivite dokážem uvoľniť a upokojiť. Kedysi som piekla aspoň raz do týždňa. A potom som z ničoho nič prestala, sama neviem prečo. Po necelých dvoch rokoch som si túto radosť mohla pripomenúť aj vďaka spolupráci s HalfPrice, kde som našla nielen praktických pomocníkov, ale aj krásne a estetické kuchynské doplnky. Ak ste tam ešte neboli a máte tú možnosť, určite túto predajňu navštívte. Myslím, že rozhodne nebudete ľutovať.
Teraz však naspäť k môjmu pečeniu. Hoci to tak vonku vôbec nevyzerá, kúsok jesene som si chcela privolať aspoň týmto receptom. A čo sa k tak krásnemu obdobiu hodí viac ako škorica, vanilka a muškátový oriešok? Samozrejme, je to aj tekvica, jabĺčka, karamel, čaje a mnoho ďalšieho...
Preto som sa rozhodla poprosiť o pomoc uja Googla, ktorý mi našiel tie najlepšie sladké jesenné recepty. Nechala som sa teda inšpirovať receptom v originále Spice Cupcakes with Cream Cheese Frosting, ktorý som si mierne poupravila podľa seba. A s výsledkom som veľmi spokojná!
Jesenné cupcakes s korením
Ingrediencie cesto:
- 190 g polohrubej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- ½ ČL soli
- ½ ČL mletej škorice
- ¼ ČL mletého zázvoru
- ¼ ČL nového korenia
- ¼ ČL mletých klinčekov
- ¼ ČL muškátového orieška
- 225 g zmäknutého nesoleného masla
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g hnedého cukru
- 120 g kyslej smotany
- 2 veľké vajcia (izbová teplota)
- 1 ČL vanilkového extraktu
Ingrediencie krém z mascarpone:
- 115 g nesoleného masla (izbová teplota)
- 225 g mascarpone (izbová teplota)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- ¼ ČL soli
- 300 g práškového cukru
- 1-2 lyžice mlieka (podľa potreby)
- Mletá škorica na posypanie
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a pripravíme si formu na muffiny.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova. Pridáme kryštálový a hnedý cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým sa zmes nespojí.
- Do maslovej zmesi vmiešame vanilkový extrakt a vajíčka v izbovej teblote, šľaháme do hladka.
- V samostatnej miske preosejeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme preosiatu zmes korenín – škoricu, zázvor, klinčeky, muškátový oriešok a nové korenie.
- Polovicu suchých ingrediencií postupne vmiešame do mokrej zmesi, potom pridáme kyslú smotanu a premiešame.
- Nakoniec pridáme zvyšné suché ingrediencie a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo. Nezabudnite, že cesto netreba prešľahať, inak budú cupcakes suché a hutné.
- Pečieme 23-25 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Po upečení necháme cupcakes úplne vychladnúť.
Krém z mascarpone:
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova, potom pridáme mascarpone a pokračujeme v šľahaní, kým zmes nebude hladká.
- Pridáme vanilkový extrakt a štipku soli, premiešame.
- Postupne pridáme preosiaty práškový cukor a šľaháme, kým nevznikne hladký krém. Ak je krém príliš hustý, pridáme 1-2 lyžice mlieka.
- Ak chcete, aby krém lepšie držal tvar pri zdobení, môžete pridať trochu kukuričného škrobu. Na ozdobenie môžete posypať cupcakes štipkou mletej škorice.
Nezabudnite tento jednoduchý recept na Jesenné cupcakes s korením vyskúšať aj vy.
A ak by ste ho chceli esteticky precítiť, odporúčam si pozrieť 2 zdokumentované časti pečenia na mojom Instagrame <3 (časť prvá & časť druhá).
Love you all.
Zverejnenie komentára