FAST FASHION V PRAXI


Spomínam si na môj článok z roku 2019 s názvom Minimalizmus - prechádzam na minimalistický šatník. Pri jeho písaní som bola nadšená! Vtedy som to myslela smrteľne vážne a bola som odhodlaná zmeniť seba a rovnako aj všetkých naokolo. Kde však nastala chyba? Prečo som so všetkým prestala? Všetko bolo predsa dokonalé!

Áno, už si spomínam. Bolo to mojou slabou vôľou pri prechádzaní okolo fast fashion reťazcov, ktorým som skrátka nemohla odolať. A nebudem vám klamať. Držalo ma to až doteraz.


V tomto článku vám bohužiaľ neprinesiem žiadne tipy na to, ako pri zmene k minimalizmu postupovať. Sama to ešte neviem a učím sa za pochodu môjho rýchleho rozhodnutia, ktoré prišlo z nenazdajky len pred pár týždňami. Vtedy som sa nad sebou musela vážne zamyslieť.

Čo bolo reálnym dôvodom môjho, skoro každodenného, nákupu nového a nového oblečenia? Chcela som v sebe zaplniť dieru smútku? Alebo som chcela byť trendy, ako mi to nakázali sociálne siete? Čo slovo trendy vlastne znamená a čo sú celkovo tie trendy?



Pri otvorení skrine na mňa padali veci z každej strany. Túto problematiku by som pochopila, keby som nosila aspoň polovicu z nich. Čo z toho, že som individuálne kúsky mala na sebe raz a to len kvôli fotke na Instagram? Takéto "uznanie" od ostatných skutočne nepotrebujem. Touto rýchlou módou a nekontrolovateľným nakupovaním som sa nechala úplne ovládnuť. Doslova som pri tom stratila zdravý rozum. Predstavte si, že už tretí deň triedim svoj šatník a ja z neho stále vyhadzujem ďalšie a ďalšie kúsky.


Preto som sa zásadne rozhodla zmeniť svoje zameranie a celkový prístup.

Módu milujem a nehodlám sa jej vzdať! Ale dá sa ju milovať aj iným spôsobom, než len nakupovaním a vytváraním ďalšieho odpadu. Preto sa jej na mojom blogu budem venovať aj naďalej. Len trošku inak.


Dúfam, že vás moja cesta, ktorú budem spoločne s vami zdieľať, bude zaujímať a možno vás inšpiruje k zásadným činom. Nesľubujem vám, ani sebe, rýchle zázraky. Tento proces si vyžaduje svoj čas a ak tu medzi vami sú ľudia, ktorí si tým prešli, určite vedia o čom vravím.


Držte mi v tom palce 🤍




2 komentáre

  1. V prvom rade — držím palce! Nevzdávaj sa a nenechaj sa odradiť, no hlavne sa nenechaj pohltiť nákupmi po tom, čo si raz kúpiš nejaký kúsok do šatníka. Ale skutočne sa to dá — keď som bola ešte na strednej, tak som mala obdobie, kedy som celý výplatu vedela minúť vo výpredajoch, a medzi regálmi som bola takmer každý deň. Síce to chce pevnú vôľu, no teraz som veľmi vďačná, že som to nevzdala. Teraz by väčšina ľudí popísala môj šatník ako veľmi maličký, no ja som nikdy nebola spokojnejšia 😅 A čo sa fashion blogu/instagramu týka, osobne si myslím, že pre drvivú väčšinu ľudí je oveľa prínosnejšie, ak vidia nejakého influencera nosiť kúsky stále dookola. Jednak to uisťuje, že je úplne v poriadku nosiť oblečenie znova a znova (namiesto novo-zaužívanej myšlienky "obliecť raz a dosť"), a tiež je to zdrojom inšpirácie ako aj "staršie" kúsky využívať stále novým spôsobom 🥰 Ešte raz držím palce!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Avokádový chlebík — s paradajkami, broskyňou alebo s cícerom

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný outfit, sluší ti to a černou mám moc ráda. Nosím ji asi nejčastěji a nikdy mě neomrzí. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.