Mary Jane topánkový trend - moja najlepšia objednávka z CCC

Som závislá na topánkach! A popravde, nehanbím sa za to. Preto som sa spolupráci so značkou Lasocki od CCC nesmierne potešila. Táto značka ponúka elegantné a nadčasové topánky na akúkoľvek príležitosť pre dámy, pánov a samozrejme aj pre tých najmenších. Vďaka CCC a Lasocki som mala možnosť vyskúšať si približne každý mesiac dva páry topánok podľa vlastného výberu. Za ten čas ku mne prišlo požehnané množstvo nádherných kúskov, avšak nič neprekoná moju poslednú objednávku!



Mary Jane topánky

(Zdroj: Loveerysm)
Trend Mary Jane balerínok sa vrátil približne začiatkom septembra. Tieto nežné a ženské topánky reprezentujúce jedinečný parížsky štýl sme mohli, a ešte stále možeme, vidieť snáď na každej zahraničnej influencerke. Vedeli ste však o tom, že ich pôvod siaha do začiatkov 20. storočia a v originále boli vytvorené pre malých chlapcov? Dnes na nich skôr spomíname ako na topánočky malých dievčatiek, keďže neskôr, približne v roku 1930 až 1940, ich začali nosiť prevažne tie. 

Popularitu si samozrejme našli aj u dospelých žien a to približne v 20. rokoch 20. storočia u tzv. Flappers girls (Flapper je v tomto období označenie pre modernú ženu, ktorá je samostatná, noblesná s krátkymi vlasmi. Žena, ktorá nepotrebuje mužskú pomoc. Žena, ktorá túži verejne prezentovať svoju sexualitu). Vtedy sa tieto topánky stali jedinečným trendom veľmi rýchlo. Vďaka Flappers reprezentovali nezávislosť, slobodu a jazz. Po tom, čo v 60. rokoch v týchto topánkach zahliadol svet Jane Birkin alebo Twiggy bolo viac než jasné, že sa Mary Janes opätovne dostanú do módy. 

Ako už je známe, môj počiatočný odpor sa postupne zmenil na dokonalú lásku. Čím častejšie som ich videla, tým viac som sa do nich zamilovávala. Keď som ich zbadala, vtedy v novej kolekcii Lasocki na stránkach CCC, vedela som, že táto manifestácia zafungovala a v priebehu minút už boli objednané. Škoda len, že som ich kvôli rýchlemu ochladeniu nemohla nosiť dlhšie.

Aj napriek tomu vám prinášam nákupnú inšpiráciu. Nikdy nie je neskoro zaobstarať si jedny pre seba!



Lasocki CCC / HUMANIC / Mango, Zalando / Jenny Fairy CCC / Sergio Bardi, eobuv / Next, Zalando



Next, Zalando / Vagabond / Bershka, Zalando / MONKI / Reserved / Jenny Fairy CCC




2 komentáre

Instagram

Brinora. Theme by STS.