Ľanové nohavice: letná záchrana

Keď som na sociálnych sieťach zbadala influencerky nosiť ľanové nohavice, vedela som, že musia byť jedným zo základných kúskov aj v mojom šatníku. Doteraz som žiaden ľanový kúsok nevlastnila, čo bola samozrejme veľká škoda. Až teraz som si uvedomila, aké úžasné vlastnosti tento materiál má. Okrem toho, že sú výrobky z ľanu štýlovým a originálnym kúskom, jednoznačne patria medzi tie najpohodlnejšie.  

Ľan je ekologický, pri jeho pestovaní vo vhodných podmienkach sa používa v porovnaní s inými rastlinami minimum hnojív a pesticídov, pri výrobe ľanovej tkaniny nie sú potrebné chemické úpravy (s výnimkou bielenia a farbenia). Z hľadiska trvácnosti je ľan najsilnejším a najpevnejším prírodným vláknom. Ľanové vlákno právom môžeme označiť za najlepšie prírodné vlákno. Vzhľadom na jeho vlastnosti by sme sotva našli univerzálnejšiu rastlinu. – Pohan.sk

Výrobky z ľanu sú výborným riešením na teplé letné mesiace. Tieto nohavice som na sebe mala prvýkrát v deň ich fotenia, kedy sa počasie rozhodlo meniť každých päť minút. Vtedy som pocítila výhody tohto materiálu na vlastnej koži. Pri ostrom slnku mi nebolo vôbec horúco a naopak, pri počasí pod mrakom mi nebola vôbec zima. Vždy mi bolo tak akurát, čo beriem ako obrovskú výhodu. Ľan je prirodzene krčivý materiál, preto môže pre niekoho pôsobiť neupravene. Mne osobne sa na ňom táto krčivosť páči. Vďaka tomu si ponecháva svoju autentickosť.

Na ďalšiu letnú sezónu rozhodne investujem aj do ľanových košieľ, šortiek a rovnako aj šiat!






Zverejnenie komentára

Instagram

Brinora. Theme by STS.