Má zmysel robiť niečo tak dlho bez viditeľných výsledkov?

Otázka, ktorou som sa trápila až príliš dlho na to, aby som si uvedomila, že dôležitejšie je zameranie sa na cestu, než na hotový výsledok. Ako ľudia, by sme chceli všetko hneď: dokonalú postavu po troch dňoch cvičenia, nekonečné množstvo vedomostí po 15 minútach učenia a tisícky sledovateľov publikovaním jedného príspevku. Často si neuvedomujeme, že niektoré sny neprídu zo dňa na deň. Porovnávame naše úspechy s úspechmi iných, pritom nevidíme proces a detaily ich práce. Vidíme len to, čo nám vidieť dovolia, akoby neexistovali žiadne pády. 

V oblasti blogovania a sociálnych médií sa pohybujem približne od roku 2014. Som nesmierne vďačná za všetko, čo som dokázala, hoci to boli len maličké kroky, ktoré nikto iný ani len nezazrie. Trápi ma, že som od určitého momentu stále na rovnakom mieste? Samozrejme. To však neznamená, že nepríde ten správny čas. Všetko sa deje z určitého dôvodu a ak ešte nie si tam, kde chceš byť, ešte na to nie si pripravená. Nikdy nevieš, možno budeš pripravená hneď na ďalší deň, týždeň, mesiac. Musíš si však uvedomiť, že niekedy to trvá roky. Chcela som sa vzdať? Ani si nevieš predstaviť koľkokrát. Mňa to však napĺňa. A to mi stačí.

Ak niečo robíš s láskou a vášňou, je to pre teba správne. Nesústreď sa na rýchly výsledok. Ten ti prinesie pokoj len na pár hodín, maximálne dní. Proces toho, ako sa niekam dostať je omnoho dôležitejší než samotné sústredenie sa na cieľ. Teš sa z toho, čo robíš. Oslavuj aj malé úspechy.


Tvoja práca, nech sa už týka čohokoľvek, zmysel má!

Preto neprestávaj. Raduj sa z maličkostí, mysli pozitívne, miluj sa a hlavne ži v prítomnom okamihu!

1 komentár

  1. Jak sama píšeš, cesta je cíl. Člověk na sobě musí hodně pracovat a dělat vše s láskou, jedině tak se dostaví výsledky. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.