V čom sa chcem v roku 2024 zlepšiť, najmä voči sebe


Stále je čo zlepšovať. Stále máme možnosť byť lepšími ľuďmi. Najmä k sebe. Niekedy to je ťažšie, ale jedno je isté. Snažíme sa. 

Viem, že je mnoho vecí, ktoré by som mala robiť lepšie. O niektorých možno ešte ani sama neviem. Len čas ukáže, kedy to na sebe spozorujem. Za tento rok som si toho uvedomila viac, než som čakala. Niektoré situácie mi ukázali vlastné chyby, ktoré by som na sebe inak nezbadala. Všetko sa však týka len mňa a toho, ako som si ubližovala a ako si ešte stále ubližujem. 

Je smutné, ako si dokážeme ubližovať len preto, aby sme potešili, upokojili poprípade zvýraznili iných. Niekedy aj tých, s ktorými už ani nie sme v blízkom kontakte alebo ich nepoznáme. Dávame si pozor, aby sme nikoho neranili slovne alebo skutkami. Prestávme vyjadrovať vlastné názory, pretože nechceme byť odsudzovaní. Prestávame byť sami sebou, pretože iní nedokážu prijať našu zmenu. Prestávame byť úprimní sami k sebe, pretože nás až príliš trápia city ostatných. Je načase myslieť v prvom rade na seba. Venovať pozornosť vlastným hodnotám a cieľom v živote. 

Pre koho to vlastne všetko robíme?
Preto…

V čom sa chcem v roku 2024 zlepšiť:

1. Prestať si myslieť, že môj názor nie je dôležitý 
2. Uvedomiť si, že moje rozhodnutia sú stále moje a nikoho iného  
3. Prijať, že sa nemusím páčiť a byť sympatická každému 
4. Prestať sa trápiť nad názormi iných. Ak niekto nevie prijať mňa alebo moje rozhodnutie, nie je to môj problém, ale problém danej osoby 
5. Viac si vážiť ľudí, ktorým na mne skutočne a úprimne záleží a ktorí ma podporujú stoj čo stoj 
6. Byť vďačná za akýkoľvek úspech a úprimne sa z neho tešiť 
7. Nemýliť si už využívanie zo strany druhých ako moju ochotu pomôcť v každej situácii
8. Nenechať sa už emočne vydierať  
9. Vážiť si svoje zdravie a viac sa o seba starať najmä po vnútornej stránke
10. Viac sa milovať!



1 komentár

Instagram

Brinora. Theme by STS.