Healthy recipes: zucchini cake

Som nesmierne rada, že som sa konečne dostala k blogu. Boli to dva týždne, čo som nič nepridala a je mi to až trápne. Za ten dlhý (krátky?) čas sa udialo mnoho vecí. Zažila som dni plné smiechu so skvelými ľuďmi a som tomu veľmi rada. Pozitívna vec z týchto predchádzajúcich týždňov je, že som pochopila chémii (toto si zaslúži standing ovation), doučila sa anatómiu a latinčinu a na záver to najlepšie, po 5648154 rokoch otvorila svoj čitateľský denník. Naše prvé stredoškolské povinné čítanie je Antigona. Teším sa na to, pretože písanie takýchto prác mi veľmi chýbalo.
Dnes som si pre Vás pripravila recept, ktorý tu nebol snáď 7 mesiacov. Keďže mám veľa povinností, musela som moju lásku k pečeniu odložiť. Teraz ale nastala chvíľa, kedy som mala aspoň trošku času a mohla sa trošku odreagovať. Tento recept jednoducho musíte vyskúšať, pretože som sa oblizovala ešte týždeň po tom, čo som ho celý dojedla.


POTREBUJEME
250g cukety
šťavu z polovičky citróna
50g pomletých vlašských orechov
3 vajcia
2-3 lyžice trstinového cukru
100ml kokosového oleja
300g špaldovej múky
pol vrecúška prášku do pečiva

POSTUP
Olúpanú cuketu nastrúhame nahrubo, zalejeme ju citrónovou šťavou a zmiešame s orechami. V mise vymiešame vajcia s trstinovým cukrom do peny. Cuketovú zmes vmiešame s múkou premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme kokosový olej. Cesto nalejeme do koláčovej formy vymastenej troškou oleja a pečieme zhruba 30-45 minút pri 180°C.

Prajem Vám dobrú chuť <3



6 komentárov

  1. Cuketový koláč robíme aj my, len s trochu iným receptom. Ale tento vyzerá dobre. Inak orechy v koláčoch veľmi nemusím, ale dávame ich napr. do mrkvových muffinov a tam mi veľmi chutia, takže aj tu by mohli byť fajn.
    Inak Antigona ma celkom bavila, na prvý ročník sú tam podľa mňa celkom fajn diela - aspoň ja som sa z niektorých scén Antigony či Hamleta smiala, aj keď to je tragédia. :)
    DominicaLand

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, mám veľmi rada takéto zdravé verzie koláčov. Konkrétne cuketový som ešte neskúšala ale musí byť výborný:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cuketa nepatrí medzi moje obľúbené jedlá, ale v podobe koláču by som jej hneď dala šancu, takže to možno vyskúšame :D
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  4. cukina je dokonalosť, už sa teším na nasledujúci rok, keď nám začne v záhrade rásť :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.