Jarné kúsky, ktoré nesmú chýbať v mojom šatníku


Už čoskoro dáme zbohom hrubým vrstvám oblečenia a znova ožijeme. S príchodom jari prichádza jedinečná možnosť akejsi očisty šatníka v podobe triedenia, organizácie a plánovania, pri ktorej sa ja osobne zvyknem dostatočne pripraviť na nadchádzajúcu sezónu. Tradíciu nosím, nenosím, odložím, darujem sa snažím robiť pri každom ročnom období. Jej podstatou je pozrieť sa na svoj šatník ako na celok a začať robiť postupné, avšak nie veľmi drastické zmeny. V praxi to vyzerá tak, že ak som niečo počas predchádzajúcich období nenosila viac ako raz, ide to z môjho šatníka preč. Výsledok tejto organizácie tvoria kúsky, na ktoré nedám dopustiť. 


Pri tohtoročnom triedení som si uvedomila, že niektoré veci vlastním už poriadne dlhú dobu. Sú to jednoduché kúsky, ktoré sú nadčasové, ľahko kombinovateľné a minimalistické. Ich styling mi nerobí žiaden problém a myslím si, že by mali byť súčasťou každého šatníka. V tomto článku vám teda ukážem, ktoré kúsky by som mohla nosiť stále dookola bez toho, aby ma v istom momente omrzeli.


Saténová sukňa / šaty

Samozrejme, jarné dni nie sú až tak teplé na to, aby sme sa hodili priamo do extrému a začali nosiť sukne, šortky a šaty bez vrstvenia. Saténové šaty ale nemusia byť súčasťou len letného šatníka. Myslím, že ak k nim skombinujeme niečo teplejšie v podobe oversize svetra a vysokých členkových topánok, vznikne nám jedinečný jarný outfit, v ktorom sa budeme cítiť príjemne a to najmä pri nepredvídateľnom jarnom počasí. Pôsobí to na vás príliš elegantne a radšej by ste skúsili niečo športovejšie? Stačí vymeniť vysoké topánky za neutrálne tenisky, sveter za oversize tričko a džínsovú bundu alebo sako a máte hotovo.

 Kardigan

Kedysi som ich nemohla vystáť a dnes ich milujem. Kardigan zvykne byť moja prvá záchrana pri doplnení príliš fádneho outfitu, pričom sa hodí prakticky k čomukoľvek. Môžete mať na sebe šaty, sukňu, džínsy, nohavice, šortky, vysoké alebo nízke elegantné či športové topánky, a stále bude vyzerať dobre. Ja osobne preferujem kratšie kardigany, pretože sa mi kombinujú ľahšie. Hoci na to nie som veľmi hrdá, tento som si kúpila, v súprave so sukňou, minulého roku zo stránky Shein. Keďže túto stránku nechcem podporovať, spolu s tennis skirt a pančuchami to bola moja posledná objednávka. Musím však poznamenať, že tento kúsok je naozaj vydarený, či už sa to týka materiálu alebo prevedenia.

High waisted jeans

Nie je žiadnym tajomstvom, že high waisted jeans patria medzi najlepšie džínsy vôbec. Či už hovoríme o mom jeans, boyfriend jeans, a line jeans alebo o iných strihoch, džínsy s vysokým pásom jednoducho nemajú konkurenciu. V mojom šatníku nájdete len jedny džínsy s nízkym pásom a nosím ich len vtedy, keď mám na ne chuť. Momentálne mám v pláne investovať do kvalitnejších džínsov. Aj keď som ich veľký fanúšik a doma už nejaké high waisted jeansy vlastním, stále to nie je to pravé orechové a potrebujem si nájsť perfektné, práve na moju postavu.

Sako

Bez saka, to by som už nebola ja. Pri ňom to je podobné, ako pri kardigane. Ak chcem nejako ozvláštniť outfit, mojou ďalšou možnosťou je sako. Aj v tomto prípade platí, že ho je možné kombinovať na rôzne spôsoby, od tých elegantnejších až po tie športovejšie. Moja zbierka sa postupne rozšírila a ja teraz vlastním saká v rôznych neutrálnych farbách a strihoch. V mojom prípade je jeho styling skôr elegantnejší, ale rozhodne sa nebojím vyskúšať aj iné možnosti.

Môj jarný wishlist

Priznám sa, že pri triedení som si uvedomila, že mi v mojom šatníku niečo chýba. Pohľad na moje neutrálne oblečenie mi odrazu prišiel celkom nudný. Možno to je len chvíľková záležitosť a chuť na farby ma čoskoro prejde, no nebolo by na škodu mať v šatníku aspoň jeden farebnejší kúsok. Preto som sa rozhodla spraviť si menší wishlist kúskov, ktoré by môj šatník aspoň trošku osviežili.

Aké jarné kúsky nesmú chýbať vo vašom šatníku?

Teším sa na vaše komentáre. 




Zverejnenie komentára

Instagram

Brinora. Theme by STS.