Zelené pleso / stredne náročná túra


Moja prvá návšteva Tatier!

A to si nerobím žarty. Prečo som sa k tomu odhodlala až teraz? To veru netuším ani ja sama. Každopádne mám z toho neuveriteľnú radosť, pretože tento zážitok bol fakticky nezabudnuteľný.


Nápad na túto "prechádzku" prišiel celkom spontánne, zo strany kamráta. Organizátori si na tom dali poriadne záležať a zvolali niekoľko našich ďalších priateľov. Netrvalo to dlho a už sme sa ako skupina dobrých ľudí viezli v autách po diaľnici smerom na východnú časť Vysokých Tatier.

Naša túra sa začala okolo 10:00. Turistický chodník začínal priamo od nášho parkoviska. Rýchlo sme sa prezuli do turistickej obuvy, zbalili všetko potrebné a mohli sme vyraziť.


,,Vedeli ste, že Zelené pleso dostalo pomenovanie podľa zelených škvŕn, ktoré spôsobilo vyvieranie prameňov na jeho dne? Podľa dávnej povesti však tieto škvrny spôsobuje oslnivý zelený drahokam, ktorý do vody spadol z priľahlého štítu Jastrabia veža." (severovychod.sk)


Nebudem vám klamať, cesta na Zelené pleso ma celkom prekvapila. Ja osobne som si pri stredne náročnej túre predstavovala niečo úplne iné. Zo začiatku sa cesta na vrchol zdala ako moja bežná prechádzka lesom so psíkom. Postupne sa náročnosť začala stupňovať, najmä pri stúpaní po labilnejších skalách. Nie raz sa mi stalo, že som si skoro vyvrtla členok. Horšie však boli skaly a kamene obmývané potôčikom, po ktorých sa to nesmierne kĺzalo.


Približne po 2,30 hod. sme sa dostali na vrchol, ktorý nás očaril svojimi nádhernými výhľadmi. Ja sama som z toho všetkého bola mierne v šoku a na krásu Zeleného plesa som sa nemohla vynadívať. Nečudujem sa, že práve Zelené pleso je jedným z najobľúbenejších turistických miest Vysokých Tatier.


Boli ste už niekedy na Zelenom plese?

Aké je vaše obľúbené turistické miesto?










3 komentáre

  1. Teraz premýšľam, či som vôbec niekedy bola na Zelenom plese... a zdá sa mi, že asi ani nie, tak to budem musieť čo najskôr napraviť! Inak mám Tatry celkom pochodené, na Štrbskom alebo Popradskom plese som bola niekoľkokrát, Hrebienok je aj naša rodinná klasika. Za mňa najdrsnejšia túra, na akej som kedy bola, bol Sliezsky dom pár rokov dozadu, tento výlet mi fakt dal zabrať 😅
    Každopádne — nádherné fotky! Úplne na nich žiariš a vyzeráš veľmi šťastne 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Recenzia na ISOKOR — Sú EKO čistiace prostriedky účinné?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ta příroda kolem a výhledy jsou fakt kouzelné!

    E | Ve znamení býka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné příroda a nádherné fotky! Miluji výlety do hor. :))

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram

Brinora. Theme by STS.